Loading...

Smeekens

Jan Smeekens

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness
  • ISBN: 9789401615730
Hoe ik goud verloor en mezelf terugvond
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:19 november 2021
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jan Smeekens
Tweede Auteur:Jeroen Kleijne
Tweede Auteur:Jeroen Kleijne
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:140 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:214 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:140 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:214 mm
Verpakkingsgewicht:353 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:140 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:214 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:140 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:214 mm
Verpakkingsgewicht:353 g

Samenvatting

Smeekens van schaatser Jan Smeekens en Jeroen Kleijne is een eerlijke, ontroerende en inspirerende autobiografie over hoe in slechts 34 seconden schaatsen alle facetten van het leven samenkomen.

Smeekens van schaatser Jan Smeekens is dé autobiografie van de wereldkampioen 500-meter, opgetekend door journalist Jeroen Kleijne. Genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker 2021.

Topatleet Jan Smeekens specialiseerde zich als eerste langebaanschaatser in de 500 meter, een race die 34 seconden duurt. Zijn hele leven staat in het teken van deze afstand, en alles komt in 2014 samen tijdens de Winterspelen. Daar denkt hij goud te winnen – tot door een fout in de tijdwaarneming zijn droom uiteenspat. Smeekens wordt tweede.

Jan Smeekens weet wat winnen is, maar ook hoe verliezen voelt. Hij specialiseerde zich als eerste langebaanschaatser in de 500 meter en stelde zijn hele leven in het teken van deze race van amper 34 seconden. In 2014 komt alles samen tijdens de Winterspelen. Daar denkt hij goud te winnen, tot door een fout in de tijdwaarneming zijn droom uiteenspat. Smeekens wordt tweede.

Dit is het verhaal over zijn zoektocht naar de perfecte race en zijn ongelooflijke toewijding aan de sport. Na Sotsji gooit hij alles om: hij verdiept zich in meditatie, maakt een aantal heftige EMDR-sessies bij de psycholoog door en gaat zelfs boksen. Ondertussen maakt hij tijd om de perfecte sushi te vinden, én de allerbeste koffie.

Smeekens is een eerlijk, ontroerend en inspirerend boek over hoe in slechts 34 seconden alle facetten van het leven samenkomen.

‘Bescheiden bij winst, groots bij verlies! Het typeert en siert oud-collega topschaatser Jan Smeekens. Achter deze woorden schuilt een strijd van een perfectionist met zichzelf.' – Sven Kramer

'Heel, heel fijne beschrijving van wat topsport zo vaak is: balanceren op een dun lijntje tussen professionaliteit en obsessie.' – Thijs Zonneveld