Loading...

Hoe maak ik een CAT

Kim Donachie

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • ISBN: 9789036827348
Handleiding voor de verpleegkunde
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:10 januari 2022
Aantal pagina's:123
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Kim Donachie
Tweede Auteur:Leslie Michielsen
Co Auteur:Mirjam Peters
Co Auteur:Mirjam Peters
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:168 mm
Product hoogte:9 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:168 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:294 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:168 mm
Product hoogte:9 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:168 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:294 g

Samenvatting

Dit boek beschrijft stap voor stap hoe je een Critical Appraisal of a Topic (CAT) naar een verpleegkundig onderwerp uitvoert, op een leuke, eenvoudige manier, die niet veel tijd kost. Het boek helpt bovendien om de resultaten te koppelen aan de verpleegkundige praktijk. Het is daarmee essentieel voor alle (toekomstige) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verplegingswetenschappers die de verpleegkundige zorg willen laten aansluiten op evidence-based practice.


Hoe maak ik een CAT. Handleiding voor de verpleegkunde geeft gÊÊn theoretische beschouwing van wetenschappelijk onderzoek en EBP, maar biedt juist praktische handvatten voor het uitvoeren van een kort literatuuronderzoek (CAT). Het neemt je aan de hand van praktische tips en voorbeelden mee in alle stappen van het CAT-proces. Bovendien geeft Hoe maak ik een CAT je adviezen over het vertalen van een praktijkvraag naar een beantwoordbare onderzoeksvraag en over het systematisch zoeken, vinden, selecteren en beoordelen van wetenschappelijke artikelen. Je leert hoe je resultaten van je CAT kunt vertalen naar praktische aanbevelingen. Vervolgens geeft deze handleiding je handvatten bij het implementeren van een verandering in de praktijk.
Auteurs van het boek zijn Kim Donachie, Leslie Michielsen en Mirjam Peters. Ze werken alle drie als docent verpleegkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.