Loading...

Ons geld is stuk

Peter Slagter

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • ISBN: 9789048859528
En waarom bitcoin de oplossing is
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:25 oktober 2021
Ebook Formaat:Adobe ePub
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Peter Slagter
Tweede Auteur:Bert Slagter
Tweede Auteur:Bert Slagter
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

Ons geld is stuk. Voor een groeiende groep Nederlanders wordt het steeds lastiger om vermogen op te bouwen. Ze beginnen hun loopbaan met een flinke studieschuld. Huizen zijn onbetaalbaar. Op spaargeld krijg je geen rente meer. Ze worden 'slapend arm'.

Wereldwijd leven miljarden mensen onder financiΓ«le censuur en surveillance of hoge inflatie. Hun bankrekeningen worden afgesloten, omdat ze opkomen voor minderheden of de oppositie steunen. Of ze werken in het buitenland en betalen schandalige tarieven om hun loon naar hun familie thuis te sturen.

Bitcoin zou onderdeel kunnen zijn van de oplossing.

Bitcoin is een radicaal nieuw geldsysteem dat bij uitstek geschikt is voor een toekomst waarin we steeds meer digitaal doen. Het is programmeerbaar geld, een open protocol waar iedereen toepassingen op kan bouwen, vergelijkbaar met de internetprotocollen waar we dagelijks gebruik van maken.

Wij garanderen niet dat bitcoin een succes wordt. Sterker nog, we zien allerlei manieren waarop het kan mislukken. Maar we zien ook manieren waarop het kan slagen en de wereld ingrijpend kan veranderen.

Hoe? Dat lees je in dit boek. Een degelijke introductie tot bitcoin zonder dat het een hele studie wordt.