Loading...

Dans der hormonen

Isabel B. van Alphen

  • Bindwijze: Softcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Gezondheid & Lichaam
  • ISBN: 9789464029338
Misvattingen en onbegrip in het licht gezet
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Softcover
Aantal pagina's:201
Illustraties:Met illustraties in kleur
Betrokkenen
Illustraties:Met illustraties in kleur
Overige kenmerken
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Studieboek:Nee

Samenvatting

Een vernieuwend boek over hormonen. Vernieuwend, omdat niet alleen gaat over hormonen, de vrouw en de menopauze... Dit boek besteedt ook uitgebreid aandacht aan de man en hormoonverval. Onvruchtbaarheid en de rol van de man hierin.

Naast het bespreken van een gezonde leefstijl met veel tips en adviezen wordt ook vrij, open en heel praktisch geschreven over aanvullende hormoontherapie voor zowel de vrouw als de man. Waarom is het gebruik van (bio-identieke) hormonen zo omstreden? Waarom schrijven veel artsen veelvuldig de synthetische ‘pil’ voor, waaraan zo veel nadelen kleven? Er ligt echt een taboe op hormoontherapie... En dat is jammer, omdat het in balans brengen en aanvullen van hormonen een verschil van dag en nacht kan maken.

Veel klachten van vrouwen én mannen en zijn gerelateerd aan hormoonverlies, maar worden door reguliere behandelaars vaak niet als zodanig herkend!

In dit boek worden uitgebreid de verschillende hormonen besproken zoals Progesteron, Testosteron, Oestrogeen, DHEA, Cortisol en Adrenaline, Schildklierhormoon, Melatonine en Pregnenolon. Vervolgens wordt aangegeven wat de mogelijkheden zijn bij een hormonale disbalans. Met verhalen uit de praktijk en heel concrete adviezen.

Aandacht voor hormonen, omdat ze zo’n belangrijke sleutelrol vervullen in ons leven!