Loading...

Dertig dagen duisternis

Jenny Lund Madsen

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • ISBN: 9789026356087
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:10 januari 2022
Aantal pagina's:335
Ebook Formaat:Adobe ePub
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jenny Lund Madsen
Hoofdauteur:Jenny Lund Madsen
Vertaling
Eerste Vertaler:Kor de Vries
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

Dertig dagen duisternis van Jenny Lund Madsen is een realistische, spannende en romantische Scandinavische misdaadroman. Een zoektocht naar inspiratie voor een boek mondt uit in een moordonderzoek.

In Dertig dagen duisternis van Jenny Lund Madsen stuit een schrijver op zoek naar inspiratie op een moordzaak. Dertig dagen duisternis is bekroond als beste Deense thriller. Voor fans van de tv-serie Trapped.

In een klein dorp heeft niemand geheimen voor elkaar, toch?

Hannah is een literaire schrijver. Haar boeken krijgen goede recensies, maar worden nauwelijks verkocht. In een opwelling gaat e een weddenschap aan met een bestsellerauteur van misdaadromans: kan ze in dertig dagen een thriller schrijven?

Om inspiratie op te doen reist ze naar Húsafjörður, een klein dorp in IJsland. Als een paar dagen na haar aankomst het lichaam van een visserszoon uit zee wordt gehaald, besluit Hannah dit als inspiratie te gebruiken voor haar boek. Het slachtoffer leed aan watervrees en er lijkt opzet in het spel te zijn.

Tijdens haar onderzoek stuit Hannah op duistere geheimen en zaken die ze beter had kunnen laten rusten. Zal ze de dader vinden? En lukt het haar een thriller te schrijven?

Bekroond met de Harald Mogensenprijs voor beste Deense thriller.

‘De origineelste thriller van het jaar: realistisch, spannend en romantisch tot de allerlaatste bladzijde. En net als je denkt de plot door te hebben, slaat de spanning je weer om de oren.’ – Politiken

‘Madsen heeft een geweldig debuut geschreven. De thriller is onderhoudend en de setting is perfect voor een spannend verhaal.’ – Bogfidusen

Uit het juryrapport van de Harald Mogensenprijs: ‘Jenny Lund Madsen heeft een spannende, originele en goed geschreven misdaadroman afgeleverd. Een prikkelende plot met meerdere lagen.’