Loading...

Groot Biegel sprookjesboek

Paul Biegel

  • Bindwijze: Digitaal luisterboek
  • Taal: nl
  • Categorie: Kinderboeken
  • ISBN: 9789025775445
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Digitaal luisterboek
Oorspronkelijke releasedatum:27 april 2021
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Paul Biegel
Tweede Auteur:Charlotte Dematons
Verteller:Ruben Brinkman
Hoofdillustrator:Charlotte Dematons
Hoofdillustrator:Charlotte Dematons
Overige kenmerken
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Studieboek:Nee

Samenvatting

Uit de rijke oogst aan verhalen die meesterverteller Paul Biegel in zijn leven schreef zijn voor het 'Groot Biegel Sprookjesboek' de dertig allermooiste gekozen.

Paul Biegel was een rasechte verteller en noemde zichzelf een ouderwetse sprookjesschrijver. Vanuit zijn befaamde schrijfstoel schreef hij het ene geliefde verhaal na het andere. Bijvoorbeeld het verhaal over een witte zwaan die naar de sterren vliegt, en dat over een jongetje dat op wonderbaarlijke wijze zijn lievelingsbeer terugvindt. En het verhaal over de dieren uit het bos die hun jager een plechtige begrafenis geven.

Waar Biegel ook over vertelt, hij sleept zijn lezers moeiteloos mee naar zijn fantasievolle, unieke werelden. De Volkskrant noemde het 'Groot Biegel Sprookjesboek' niet voor niets een 'onmisbare voorleesklassieker' die absoluut niet misstaat naast de sprookjes van Andersen en Grimm. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Paul Biegel is een van de meest geliefde stemmen in de Nederlandse jeugdliteratuur. Voor zijn werk nam hij onder andere vier Zilveren Griffels en twee Gouden Griffels in ontvangst.