Loading...

Narcisme in organisaties

Alice Vlottes

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Managementboeken
  • ISBN: 9789089655806
Hoe overleef ik een narcistische manager?
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:21 juni 2021
Aantal pagina's:160
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Alice Vlottes
Hoofdauteur:Alice Vlottes
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:150 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:325 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:150 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:325 g

Samenvatting

Misschien herken je het wel: je baas kan niet tegen kritiek, is zelfvoldaan en schrijft alle teamsuccessen aan zichzelf en alle fouten aan anderen toe. Gek word je ervan!

Narcisme op de werkvloer kan leiden tot giftige situaties. Manipulatief communiceren met het personeel, een collega emotioneel chanteren of werknemers tegen elkaar opzetten zijn gedragingen die leiden tot een vervelende sfeer, een hoop gedoe en soms zelfs tot onwerkbare situaties.

Gaan er bij jou alarmbellen rinkelen bij het gedrag van je manager? Heb je het gevoel dat er iets fundamenteel niet klopt met hem maar krijg je er geen vinger achter? Zou je graag leren omgaan met je narcistische baas? Dit boek biedt jou het inzicht en de handvatten die daarvoor nodig zijn, zodat jij met plezier je werk kunt blijven doen.

In Narcisme in organisaties beschrijft psycholoog Alice Vlottes het proces van narcistisch leiderschap aan de hand van een vijftal fases; van de entree van een narcistische manager tot en met zijn vertrek. Het boek biedt praktische handvatten om als medewerker effectief te dealen met een narcistische manager.

  • Toegankelijk en prettig leesbaar door de vele citaten en interviewfragmenten.
  • Het eerste Nederlandstalige boek dat niet alleen beschrijft hoe narcisme zich manifesteert, maar ook concrete tips en adviezen aanreikt om ermee om te gaan.

Alice Vlottes is psycholoog en adviseert organisaties bij het verbeteren van hun werkcultuur. Zij is specialist in narcisme, zowel in relationeel als op organisatie vlak. Deze combinatie van beide terreinen maakt haar expertise uniek. In 2019 verscheen haar eerste boek Narcisme in relaties, dat ze samen met Daan Wienke schreef, en dat binnen twee maanden een tweede druk beleefde.

Trefwoorden: Narcisme persoonlijkheidsstoornis werkvloer handleiding