Loading...

Tijdreizen door herinneringen - Tijdreis Amsterdam

Timeview-Care

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • ISBN: 1230004478263
Foto's voor geheugentraining en reminiscentie bij dementie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:10 september 2018
Ebook Formaat:Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM)
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Timeview-Care
Tweede Auteur:Aad Windig
Tweede Auteur:Aad Windig
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Desktop (Mac en Windows) , Kobo e-reader , Android (smartphone en tablet) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Studieboek:Nee

Samenvatting

Tijdreis Amsterdam.

De grachten met een paar auto’s en nauwelijks toeristen. Nozems, pleiners en dijkers, allemaal Amsterdammers. Deze Tijdreis Amsterdam bevat historische foto's waarin het dagelijks leven in Amsterdam in de jaren '50-'60 te zien is, waarbij eenieder zijn eigen (jeugd)herinneringen kan terughalen.

Foto's voor geheugentraining en reminiscentie bij dementie.

Reminiscentie is het bewust ophalen van positieve herinneringen met behulp van bijvoorbeeld muziek, geuren, attributen of foto’s.

Het bekijken van oude foto’s is voor iedereen een leuke tijdsbesteding, maar in het bijzonder voor mensen met dementie. Het bekijken ervan brengt herinneringen boven en hiermee wordt het geheugen gestimuleerd en geactiveerd. Het hervinden van herinneringen kan mensen uit een sociaal isolement halen en de kwaliteit van leven verhogen.

Timeview heeft prachtige series oude foto’s geselecteerd en hier digitale bestanden van gemaakt.

Deze kunt u gebruiken op uw PC, laptop of tablet, maar u kunt ze ook printen en eventueel de bladen plastificeren. Het samen bekijken vormt een mooie aanleiding voor een gesprek of voor (ergo)therapie waarbij het geheugen getraind kan worden. Individueel of in groepsverband, thuis of in het zorghuis.

Naast de basis-serie zijn er diverse series met thema’s die aansluiten bij de individuele interesse. Denk hierbij aan feest, spelen, strand of bijvoorbeeld landen of plaatsen waar iemand op vakantie is geweest. Ook zijn er series beschikbaar voor mensen met een migratie achtergrond zoals Suriname, de Antillen, Marokko en Turkije.

Voor verjaardagen en feestdagen is het een heel herkenbare vraag: wat geef ik cadeau? Naast de gebruikelijke cadeaus als bloemen of parfum, zijn er nu “Tijdreizen door Herinneringen”. Niet alleen leuk voor je naaste met dementie, maar ook voor jezelf of voor anderen die betrokken zijn.

Maak of koop een mooie bewaardoos of bijvoorbeeld een blikken trommel. Voeg diverse tijdreizen, (familie)foto’s of kleine voorwerpen toe en creëer zo een heel persoonlijk ‘doosje vol herinneringen’.

Het leukste cadeau om samen op reis te gaan door herinneringen.