Loading...

Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis

Hannie van Genderen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness
  • ISBN: 9789057124853
Tweede, geheel herziene editie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:13 juli 2021
Aantal pagina's:320
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Hannie van Genderen
Tweede Auteur:Arnoud Arntz
Tweede Auteur:Arnoud Arntz
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:161 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:161 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:239 mm
Verpakkingsgewicht:572 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:161 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:161 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:239 mm
Verpakkingsgewicht:572 g

Samenvatting

Schematherapie kan bij de meerderheid van de patiënten met een borderline-persoonlijkheidsstoornis (bps) resulteren in herstel van de diagnose en leidt in tweederde van de gevallen tot klinisch relevante verbetering.
Deze geheel geactualiseerde en sterk uitgebreide editie van dit toonaangevende leer- en handboek biedt een praktische beschrijving van bps in termen van schemamodi en van een groot aantal therapeutische technieken. Daarbij komen de therapeutische relatie, experiëntiële, cognitieve en gedragsmatige technieken aan bod, evenals specifieke behandelmethoden per modus en slotfase van de therapie.
Deze editie is aangevuld met nieuw klinisch onderzoek naar de werkzame factoren bij en de duur van schematherapie, zowel individueel als in groepen, en uitgebreid met onder andere ‘veelgestelde vragen’ over wat de therapeut kan doen bij knelpunten in de behandeling.
Hannie van Genderen is klinisch psycholoog/ psychotherapeut en supervisor, leertherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Met Gitta Jacob en Laura Seebauer schreef ze de bestseller Patronen doorbreken.
Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, klinisch psycholoog, senior schematherapeut en VGCt-gedragstherapeut. Hij doet onderzoek naar onder meer de effectiviteit en de werkingsmechanismen van schematherapie. Met Gitta Jacob schreef hij het boek Schematherapie, een praktische handleiding.