Loading...

Ingelepeld

Tim Spector

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789057125430
Waarom maar weinig klopt van wat ons over voeding is verteld
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:30 maart 2021
Aantal pagina's:302
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Tim Spector
Hoofdauteur:Tim Spector
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:150 mm
Product hoogte:25 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:25 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:462 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:150 mm
Product hoogte:25 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:25 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:462 g

Samenvatting

'De voedingsrevolutie is volop gaande en Tim Spector is een van de visionairs die ons hierbij de weg wijzen. Wat hij schrijft is verhelderend en verbluffend actueel.' – Yotam Ottolenghi

'Een enorm leuke en kritische kijk op veelvoorkomende voedingsmythes' – Michael Mosley

Veel van wat ons over voeding wordt verteld is misleidend, of zelfs gevaarlijk voor onze gezondheid. De drie boosdoeners zijn: slechte wetenschap, verkeerde interpretatie van onderzoeksresultaten en de voedingsindustrie. Voeding is ons belangrijkste medicijn. Het wordt hoog tijd dat we leren hoe we daar het beste gebruik van kunnen maken, niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook voor de toekomst van onze planeet.
Dit boek is een tegengif tegen de sprookjes over voeding die we ingelepeld hebben gekregen en waardoor we alsmaar ongezonder en ongeruster zijn geworden. Het gaat over een andere manier van denken over voeding en dieet, en laat zien dat iedereen een individu is, in plaats van de ‘gemiddelde’ persoon voor wie de richtlijnen bedoeld zijn.
Per hoofdstuk ontkracht Tim Spector een mythe, zoals over light dranken, veganisme, vis, vlees, cafeïne, vitaminesupplementen, dieetadviezen voor tijdens de zwangerschap, biologische voeding, of de effecten van voeding op het milieu.

Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en arts-adviseur in Guy’s and St. Thomas’ Hospitals. Hij verschijnt regelmatig als deskundige op televisie en schrijft onder meer voor The Guardian.