Loading...

Waarom ik schrijf

George Orwell

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde
  • ISBN: 9789029542371
Verhalende essays
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:27 oktober 2020
Aantal pagina's:343
Ebook Formaat:Adobe ePub
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:George Orwell
Hoofdauteur:George Orwell
Vertaling
Eerste Vertaler:Arie Storm
Tweede Vertaler:Arie Storm
Co Vertaler(s):Martin Schouten
Originele titel:Narrative essays
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:2
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:2
Studieboek:Nee

Samenvatting

George Orwell was in de eerste plaats een essayist. Van 1928 tot aan zijn vroegtijdige dood in 1950 produceerde hij een buitengewone reeks beschouwingen waarin hij zijn licht liet schijnen op de beladen tijd waarin hij leefde en schreef. Deze verzameling bevat klassiekers zoals ‘Waarom ik schrijf’ en ‘Een olifant omleggen’ alsook minder bekende journalistieke artikelen, analyses en herinneringen. Of het nu gaat om de gruwelen van Orwells jongensjaren in een Engels internaat, de observaties die hij deed als boekverkoper of de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de Spaanse Burgeroorlog, deze verhalende essays verweven het persoonlijke en het politieke in Orwells unieke, glasheldere, tijdloze stijl.

Deze uitgave is voorzien van een voorwoord van Hein Aalders.

‘Het storende van Orwell lezen op de camping is dat je er voortdurend zin van krijgt om politiek actief te worden... Zijn beste essays zijn beter geschreven dan zijn beste romans.’ – Arjen van Veelen