Loading...

Voluit tegen Kanker

Camfida

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Lifestyle
  • ISBN: 9789464079876
Addendum Artsen en Zorgverleners
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:15 november 2020
Aantal pagina's:92
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Camfida
Tweede Auteur:Uitgever: Camfida
Tweede Auteur:Uitgever: Camfida
Vertaling
Originele titel:Voluit tegen Kanker - Addendum voor Artsen en Zorgverleners
Character
Personage:Geen personage
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:15.20 cm
Product hoogte:0.90 cm
Product lengte:23.20 cm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:152 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:232 mm
Verpakkingsgewicht:0.27 kg
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:15.20 cm
Product hoogte:0.90 cm
Product lengte:23.20 cm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:152 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:232 mm
Verpakkingsgewicht:0.27 kg

Samenvatting

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat aanvullende therapieën die gebaseerd zijn op gezonde voedings- en leefstijlfactoren de behandeling van kanker kunnen optimaliseren en een positieve invloed hebben op de levenskwaliteit en de prognose. Ze zijn meer dan aanvullend, ze zijn een essentieel onderdeel van de behandeling.

In het basisboek Voluit tegen kanker (separaat te bestellen via 9789464079357)

. Wat je zelf kan doen om beter te genezen maken patiënten kennis met deze methoden, zodat ze zelf actief kunnen bijdragen aan hun herstel.

Artsen zijn als behandelaars de aangewezen personen om patiënten te adviseren en te begeleiden bij het gebruik van ondersteunende therapieën.

Voluit tegen kanker. Addendum voor artsen en zorgverleners gaat dieper in op de impact van voedingssupplementen op de conventionele behandeling. Het bundelt wetenschappelijk onderbouwde informatie over de werkingsmechanismen van bepaalde voedingsstoffen en mogelijke interacties met chemotherapie, bestraling of immunotherapie.

Het biedt ook praktische richtlijnen voor het gebruik van supplementen voor, tijdens en/of na de behandeling. Met de kennis in dit boekje kan de behandeling samen met de patiënt doelgericht geoptimaliseerd worden om de kans op herstel te verhogen.

Dit addendum, eveneens van auteur Hilde Maris, is een aanvulling op het basisboek. Het bevat uitgebreide wetenschappelijke informatie en richtlijnen over het gebruik van voedingssupplementen bij kanker, en richt zich tot artsen en andere professionele zorgverstrekkers.

In het basisboek worden alle aspecten van een totaalaanpak bij kanker besproken, zodat patiënten zelf hun voeding en leefwijze kunnen aanpassen. Toch zullen ze nog met vragen blijven zitten, o.a. over het gebruik van voedingssupplementen tijdens en na de kankerbehandeling.

Artsen en therapeuten zijn de meest deskundige personen om het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met kankerbehandeling op te volgen. Zij zijn het best geplaatst om advies te geven over de aanbevolen doseringen en om na te gaan of er geen contra-indicaties zijn of mogelijke interacties met de gebruikte cytostatica of andere medicijnen.