Loading...

De kleine kapitein

Paul Biegel

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Kinderboeken
  • ISBN: 9789025773748
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:01 oktober 2020
Aantal pagina's:384
Ebook Formaat:Adobe ePub
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Paul Biegel
Tweede Auteur:N.v.t.
Hoofdillustrator:Carl Hollander
Tweede Illustrator:Carl Hollander
Tweede Illustrator:Carl Hollander
Vertaling
Eerste Vertaler:n.v.t.
Originele titel:De kleine kapitein
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Desktop (Mac en Windows) , Kobo e-reader , Android (smartphone en tablet) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
eWaste:Nee

Samenvatting

Deze prachtige, geïllustreerde omnibus van 'De kleine kapitein' is een van de meest geliefde kinderboeken uit de Nederlandse jeugdliteratuur, van meesterverteller Paul Biegel. In 2005 was de titel niet voor niets een van de genomineerde kinderboeken voor de prestigieuze Griffel der Griffels.

De kleine kapitein bouwt helemaal zelf een boot van een badkuip, een kachel, een stoelpoot en een fietsketting. Hij doopt zijn schip de Nooitlek en begint samen met de drie verstekelingen Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje aan een lange, gevaarlijke reis naar het eiland van Groot en Groei. Daar kun je in één nacht groot worden... Toch? 'De kleine kapitein' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Paul Biegel is de meesterverteller van de Lage Landen en een van de meest geliefde stemmen in de Nederlandse jeugdliteratuur. Voor zijn werk nam hij onder andere vier Zilveren Griffels en twee Gouden Griffels in ontvangst, waarvan er een voor 'De kleine kapitein' was. Carl Hollander voorzag deze gevierde klassieker van de iconische en vrolijke, maar ook spannende illustraties.