Loading...

Onderzoek langs de meetlat

Bohn Stafleu van Loghum

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • ISBN: 9789036825993
  • Adviesprijs: €39.95
Onderzoekdesigns voor verpleegkundigen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:04 februari 2021
Aantal pagina's:196
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdredacteur:Anne M. Eskes
Tweede Redacteur:Catharina J. van Oostveen
Tweede Redacteur:Catharina J. van Oostveen
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:168 mm
Product hoogte:11 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:168 mm
Verpakking hoogte:11 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:459 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:168 mm
Product hoogte:11 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:168 mm
Verpakking hoogte:11 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:459 g

Samenvatting

Dit boek helpt bij het begrijpen van wetenschappelijke literatuur, en inspireert het zelf opzetten van praktijkonderzoek. Het maakt lezers bekend met veelvoorkomende en handzame onderzoekdesigns en -methoden in verpleegkundig onderzoek. Daarmee is het een must-have voor alle studenten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verpleegkundig onderzoekers die zich bezighouden met evidence-based zorg.Voor docenten verpleegkunde is het een ideaal naslagwerk om te gebruiken in de lessen en bij het beoordelen van studentprojecten.
Onderzoek langs de meetlat; onderzoekdesigns voor verpleegkundigen beschrijft de belangrijkste kenmerken van verschillende designs, aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de verpleegkundige praktijk. Daarbij beperkt het zich niet tot de alom bekende onderzoekdesigns als systematische literatuurstudies en gerandomiseerde studies. Het bevat 12 kwantitatieve, 6 kwalitatieve, 5 mixed-methods designs en 5 soorten literatuurstudies. Stuk voor stuk worden die door verpleegkundig onderzoekers voorzien van een kritische beschouwing.

De korte teksten en praktische handvatten zorgen dat lezers meteen aan de slag kunnen. Zo helpt het boek met antwoorden op vragen als: wat houdt het design van het onderzoek in dat ik lees? Bij welk type vraag past dit design? Aan welke kwaliteitseisen moet dit onderzoek minimaal voldoen? En wat zijn de voor- en nadelen van het onderzoekdesign?
De redactie bestaat uit dr. Anne M. Eskes, senior onderzoeker verpleegkundige zorg bij Amsterdam UMC, en dr. Catharina J. van Oostveen, senior adviseur en onderzoeker bij de Spaarne Gasthuis Academie en de Erasmus School for Health Policy & Management.