Loading...

Een vlekkeloos hondenleven

Ilse Rediers

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • ISBN: 9789044136852
Wetenschappelijke benadering van hondengedrag en welzijn
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:15 juni 2020
Aantal pagina's:384
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Ilse Rediers
Hoofdauteur:Ilse Rediers
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:18 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:812 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:18 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:812 g

Samenvatting

Vele hondeneigenaars houden nog te vaak vast aan verouderde visies over hondengedrag,-training en -opvoeding. Ze weten niet dat honden emoties hebben en hoe ze juist moeten communiceren met hun hond. Als we op een respectvolle
en veilige manier met honden willen samenleven en/of werken, is het nodig om verouderde theorieΓ«n, zoals het gebruik van aversieve technieken en het dominantie-roedelconcept, achter ons te laten.
Dit boek biedt een inzicht in de emoties en de wereld van onze honden. Het bespreekt onder meer de volgende onderwerpen: de evolutie en domesticatie van onze hond, de (on)zin van het dominantiemodel, welzijn, stress en emoties, zintuiglijke waarneming bij de hond, sociaal gedrag en communicatie en de behoeften van honden. De informatie in dit boek is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en geldt voor de gemiddelde, emotioneel stabiele hond.
Enkel door je hond te begrijpen en rekening te houden met zijn behoeften, is het mogelijk om er gepast en veilig mee om te gaan. Zo krijg je een goede relatie en een gelukkige hond!
Een boek voor elke hondeneigenaar en -professional.
ILSE REDIERS is dierenarts en gedragsdeskundige. Ze kreeg de Scientia Cordequeprijs voor haar eindwerk over het effect van castratie op het gedrag van honden en katten en volgde een postgraduaat toegepast diergedrag.
Ze is bestuurslid van VDWE (Vlaamse gedragsdierenartsen), lid van ESVCE (Europese gedragsdierenartsen) en lid van VDG (Vereniging voor Diergedragsprofessionals).
Ze volgde ook ongeveer 200 wetenschappelijke bijscholingen, congressen en workshops over diergedrag en -welzijn.
In haar praktijk BEHIVET behandelt ze honden en katten met gedragsproblemen en organiseert ze puppyklasjes. Daarnaast is ze leerkracht Diervakken en geeft ze diverse lezingen en opleidingen omtrent diergedrag, welzijn, gezondheid en ziekten bij hond en kat.
Voor meer informatie over BehiVet en interessante artikels over gedrag en welzijn: www.behivet.be.