Loading...

Reboot je gezondheid in 24 uur

Joel Goudsmit

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Gezondheid & Lichaam
  • ISBN: 9789090331829
Verander je dagelijkse gewoontes, van opstaan tot slapengaan
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:07 mei 2020
Aantal pagina's:378
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Joel Goudsmit
Hoofdillustrator:Hugo Bausch
Tweede Illustrator:Auke Wieringa
Hoofdredacteur:Joke Jonkhoff
Tweede Redacteur:Merijn de Leur-Van Duyn
Co Redacteur:Rosalynn Campbell
Co Redacteur:Rosalynn Campbell
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Desktop (Mac en Windows) , Kobo e-reader , Android (smartphone en tablet) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
eWaste:Nee

Samenvatting

Vanaf mijn 17e had ik een succesvol bedrijf in de muziekindustrie met meer dan 50 man personeel, een extreem hoog salaris, een snelle sportwagen en de bekendste Nederlandse DJ al compagnon. Ondanks mijn uiterlijke succes kampte ik met zware allergieën, slapeloosheid, depressieve gevoelens, te veel buikvet, een slechte huid en nog veel meer gezondheidsproblemen. Naarmate ik zakelijk succesvoller werd verergerden mijn allergiesymptomen elk jaar. Ik werd astmatisch, was jaarrond verkouden en moest dagelijks twee pufjes nemen en bovendien corticosteroïden en meerdere allergiepillen slikken om mijn symptomen ‘onder controle’ te houden.

Ik bezocht diverse bekende artsen en specialisten en allemaal gaven ze hetzelfde advies: blijf deze medicatie gebruiken; dan wordt het niet erger. Ook deden ze uitspraken als: het is erfelijk, je bent ermee geboren en je moet ermee leren leven. Nooit kreeg ik te horen: Hoe slaap je? Rook je, heb je veel stress, beweeg je genoeg? Wat eet je eigenlijk?

Een succesvolle carrière aan de ene kant en aan de andere kant was ik zwaar afhankelijk van de medicatie, altijd moe en gestrest en niet gelukkig. Helaas kon ik toen niet inzien hoe mijn ongezonde leef- en eetgewoontes leidden tot mijn lichamelijke en geestelijke ongezondheid.

Toen ontmoette ik mijn huidige vriendin en gloeilamp in mijn leven, kwam op een nieuw spoor en gooide radicaal het roer om. Met als gevolg dat ik mijn toenmalige bedrijf na tien jaar verliet en bovenal mijn ongezonde voeding en leefstijl vaarwel zei. Mijn vriendin en ik begonnen een bedrijf in biologisch groentesap (www.sap.je) en legden een moestuin aan. Ik veranderde bijna al mijn leef- en eetgewoontes en gooide mezelf in het onderzoek naar ultieme gezondheid, met mijn eigen lichaam als proefkonijn. Alles wat ik leerde, paste ik meteen in de praktijk toe om te testen of het effect had.

Na jaren onderzoek en vele veranderingen voel ik me nu kerngezond. Ik slaap als een os, ben slank en heb geen last meer van depressieve gevoelens, hoofdpijn, ben zelden ziek, astma en allergieën. Al mijn medicatie heb ik 7 jaar geleden in de prullenbak gegooid!

De ervaringen van de reis ik heb gemaakt en wat ik onderweg allemaal heb geleerd wil ik met je delen in dit boek.

De ontdekking die de spil van het boek vormt, is dat we voor ultieme gezondheid ons hele leven en al onze gewoontes kritisch onder de loep moeten nemen. Was het maar zo makkelijk dat gezondheidsproblemen opgelost kunnen worden door één wonderlijke vitaminepil of door een ander hip dieet te volgen. Ultieme gezondheid omvat zoveel meer dan te focussen op één onderwerp zoals heel gezond eten of elke dag flink sporten. Natuurlijk zijn dat al hele gezonde stappen in de goede richting, maar dit blijkt verre van genoeg. Gezondheid bereik je juist door op meerdere punten drastische veranderingen door te voeren en dit voor lange tijd vol te houden: totdat het dagelijkse gewoontes zijn geworden.

Het boek waarnaar ik op zoek was:

Reboot je gezondheid in 24 uur is het boek geworden dat ik destijds zelf zocht, maar niet kon vinden: een boek dat alles over je gezondheid van A tot Z zo beknopt mogelijk in één kaft samenvat. Wat je leest kan je meteen in de praktijk toepassen. Ik neem je mee langs allerlei dagelijkse gewoontes en ochtend-, middag-, avondrituelen. Ik zet een eerlijke en vooral kritische bril op en probeer je aan het denken te zetten over welke (on)gezonde keuzes jij (on)bewust maakt en welk effect dit op je gezondheid heeft. In begrijpelijke taal heb ik alle opgedane kennis en praktijkervaring opgetekend, probeer ik antwoord te geven op al je gezondheidsvragen, geeft ik tips en beschrijf leuke weetjes, afgewisseld met feiten, praktische checklists en een aantal handige recepten waarmee je zelf bijvoorbeeld tandpasta, afwasmiddel of deodorant kunt maken. Dankzij mijn tips en handige checklists kom je erachter hoe jij jouw dagelijkse gewoontes zo kunt veranderen dat je jouw gezondheid en leefomgeving verbetert.

In het boek leer je onder andere:

- Waarom je hurkend zou moeten poepen

- Dat je alleen je huid moet wassen en verzorgen met natuurlijke producten die je ook echt kan opeten.

- Waarom je fruit alleen in het seizoen zou moeten eten.

- Om minder tijd te spenderen op je beeldscherm.

- Hoeveel water je eigenlijk zou moeten drinken op een dag en dat 8 glazen water per dag niet klopt.

- Dat je zeer divers moet bewegen voor lichamelijke gezondheid.

- Dat de lucht in je huis vaak nog meer verontreinigd is dan buitenshuis.

- Hoe je gezonde en ongezonde voeding en producten in de supermarkt herkent.

- Waarom je moet koken met gezonde pannen.

- Waarom je je met koud water zou moeten wassen.

- Dat moderne kauwgom voornamelijk uit plastic bestaat.

- Hoe je op een natuurlijke manier je huis kan schoonmaken.

- Dat je maar enkele kopjes koffie per week zou moeten drinken.

- Waarom calorieën tellen zonde van je tijd is.

- Waarom elektrosmog je gezondheid zou kunnen schaden.

- Hoe je je eigen tandpasta, deodorant en wasmiddel maakt.

en nog zoveel meer!

Als jij openstaat voor verandering kan Reboot je gezondheid in 24 uur jouw gids worden op weg naar meer gezondheid waarmee je niet alleen het leven voor jezelf gezonder inricht, maar ook voor je medemens en de wereld om ons heen.