Loading...

Nu ik je zie

Merlijn Kamerling

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Boekerij
  • ISBN: 9789022582343
  • Review:
Op zoek naar mijn vader
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:september 2020
Afmetingen:Afmeting: 21,6 x 14,1 x 2,7 cm
Aantal pagina's:288 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Merlijn Kamerling
Auteur(s):Merlijn Kamerling

Samenvatting

Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling gaat zijn zoon Merlijn op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet

Nu ik je zie

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van gtst bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan en hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Merlijn bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van Antonie, van zijn depressies? En kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader? En wat vertelde hij in interviews? Hoe klinkt zijn stem? Kortom, in Nu ik je zie gaat Merlijn op zoek naar antwoorden in alles wat zijn vader heeft nagelaten.

De pers over Nu ik je zie

‘Een openhartig en gedurfd verhaal.’ JAN

‘Het is een ontroerend boek, mooi om te zien dat het je iets gebracht heeft.’ Op1

‘Onthutsend eerlijk.’ De Telegraaf

‘Echt indrukwekkend.’ RTL Boulevard