Loading...

Over mensen en paarden

Juli Zeh

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Vrije tijd & Hobby
  • ISBN: 9789026349539
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:16 juli 2020
Aantal pagina's:140
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Juli Zeh
Hoofdauteur:Juli Zeh
Vertaling
Eerste Vertaler:Annemarie Vlaming
Tweede Vertaler:Annemarie Vlaming
Originele titel:Gebrauchsanweisung fur Pferde
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

In Over mensen en paarden schrijft Juli Zeh over haar liefde voor paarden. Het is een persoonlijke geschiedenis van mens en paard. Een must voor paarden- en literatuurliefhebbers.

In Over mensen en paarden vertelt Juli Zeh, auteur van onder andere Ons soort mensen en Nieuwjaar, over haar grote liefde en mateloze fascinatie voor paarden. Over mensen en paarden is een persoonlijke geschiedenis van mens en paard, en een must voor paarden- en literatuurliefhebbers.

Juli Zeh heeft een intense band met paarden. Aan de hand van haar eigen paarden vertelt ze over de gedeelde geschiedenis van paard en mens, in met name de twintigste eeuw. Hoe komt het dat deze dieren ons zo mateloos fascineren? Waarop is de band tussen mens en paard gebaseerd? Zeh beschrijft het nut van het vluchtinstinct, de hiërarchische verhoudingen binnen een kudde en de taal van paarden. Ze gaat in op de drijfveren van een paardenmeisje en doet uit de doeken waarom paardrijden mensen gelukkig maakt. Ze schrijft over Kasimir, Neo en een pony genaamd Pony, die gezinsleden van haar werden. En gaandeweg toont ze wat de overeenkomsten van schrijven en paardrijden zijn.

‘Dit leerzame boek gaat zowel over de schrijver zelf als over de aard van paarden.’ – Buchmarkt