Loading...

Trapauto's at Torck

Jeroen Borst

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Vrije tijd & Hobby
  • ISBN: 9789082614848
pedal cars
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Aantal pagina's:180
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties in kleur
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jeroen Borst
Tweede Auteur:Colinda Borst - van Loon
Tweede Auteur:Colinda Borst - van Loon
Vertaling
Eerste Vertaler:Onbekend
Originele titel:Trapauto's at Torck
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:23 cm
Verpakking hoogte:3 cm
Verpakking lengte:33 cm
Verpakkingsgewicht:1100 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:23 cm
Verpakking hoogte:3 cm
Verpakking lengte:33 cm
Verpakkingsgewicht:1100 g

Samenvatting

Een uniek boek over Torck trapauto’s. Deze “pedal cars”, samen met andere merken trapauto’s en oud speelgoed maken deel uit van een zeer bijzondere privéverzameling. De unieke foto’s zijn gemaakt in de voormalige Torck fabriek in het Belgische Deinze.

Dit boek is in de eerste plaats een uniek fotoboek. Uniek, omdat we voor het maken van het boek alle auto’s verhuisd hebben naar hun échte ware roots: dié plek waar ze ooit vroeger al eens stonden – de plek waar ze ooit gemaakt zijn: De (inmiddels gesloopte) Torckfabrieken in Petegem-Deinze, België. Voor het fotowerk zijn ze dus even teruggekeerd, én wel voor de allerlaatste keer naar die plek waar ze deze gebouwen decennia geleden verlieten.

De rode draad door dit boek zijn de trapauto’s gemaakt bij Torck (1887 – 1971), een bedrijf uit Deinze dat niet enkel kinderwagens (hoofdproductie), kinder- en tuinmeubilair, maar ook houten (eerst) en metalen trapauto’s (later) produceerde. Deze objecten maken nu, samen met nog andere trapauto’s, en ander oud speelgoed, deel uit van de privéverzameling van Peter Van Veirdegem en Katrien Lingier.



“Een kijk- en fotoboek van een bijzondere collectie trapauto’s waarbij geschiedenis, kennis en achtergronden worden afgewisseld. Met authentieke speelverhalen van vroeger, van de eerste eigenaartjes.”