Loading...
boek cover voor mobiel
boek cover voor mobiel
boek cover voor mobiel
boek cover voor mobiel
boek cover voor mobiel
boek cover voor mobiel

Hannelore

Frank Krake

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Engels
  • Uitgever: Uitgeverij Achtbaan
  • ISBN: 9789082476422
  • Review:
het meisje uit de sekte
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:december 2019
Afmetingen:23,1 x 3,4 cm
Aantal pagina's:480 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Frank Krake
Auteur:Frank Krake

Samenvatting

Hannelore groeide vanaf haar derde op in de sekte "Gemeente Gods', waar haar ouders actief lid van waren. Het leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De charismatische en zichzelf "Profeet 'noemende sekteleider Sipke Vrieswijk voerde met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. Niemand was veilig.
Toen het einde nabij leek "ontvoerden' ze Hannelore naar Israƫl, Zweden en Cyprus. Na jaren gevangenschap, drank en drugs bevrijdde de politie haar, tegen haar eigen wil. Een internationale klopjacht op Vrieswijk begon.
Vanaf dat moment begon ook pas haar echte strijd. Het gevecht om opnieuw te leren leven, weer Hannelore te worden in een vrije wereld. Met vallen en opstaan wist ze die strijd uiteindelijk te winnen. Nu leidt Hannelore (42) een gelukkig leven met haar grote liefde en vier kinderen en hoopt ze een voorbeeld te mogen zijn voor velen.
Hannelores verhaal lijkt wellicht op een bizar incident, maar niets is minder waar. Anno 2020 zijn er alleen al in Nederland meer dan 80 sektes actief, met zo'n tienduizend volgelingen.