Loading...

Hoe word ik piloot

Jaap Schellinger

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Vrije tijd & Hobby
  • ISBN: 9789491838644
Drie routes naar de cockpit
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Aantal pagina's:160
Betrokkenen
Aantal pagina's:160
Overige kenmerken
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Studieboek:Nee

Samenvatting

Piloot: een geweldig beroep! Vanaf het moment dat de eerste vliegtuigen de lucht in gingen, waren er jongens èn meisjes die dolgraag piloot wilden worden. Nog steeds! Hoewel er door corona op dit moment veel minder gevlogen wordt, en er dus ook minder piloten nodig zijn, zal de vraag naar piloten naar verwachting straks toch weer aantrekken.

Piloot worden: een jongens- en meisjesdroom.

Er komt echter nogal wat bij kijken voordat deze droom werkelijkheid wordt. Als je piloot wilt worden loop je tegen allerlei lastige vragen en keuzes aan. Kies je voor de burger- of de militaire luchtvaart? Of wil je liever sportvlieger worden? Weet je eigenlijk wel wat een piloot in een Dreamliner tijdens een trans Atlantische vlucht doet? Helikopter of vaste vleugel? Wat doet een politievlieger en hoe word je dat? Vliegen in een F-16 is prachtig, maar ben je bereid deel te nemen aan oorlogshandelingen? Hoe ziet de opleiding er uit? En aan welke medische eisen moet je voldoen?

Allemaal belangrijke vragen waarop je het antwoord niet zomaar gevonden hebt.

Hoe word ik piloot kan deze vragen uiteraard niet voor jou beantwoorden. Maar het kan je wel helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Hoe word ik piloot beschrijft uitgebreid en systematisch de opleiding tot verkeersvlieger, luchtmacht- of marinevlieger en privévlieger: drie routes naar de cockpit.

Een aanrader voor iedereen die er over denkt om piloot te worden!