Loading...

Stress-sensitief werken in het sociaal domein

Jungmann, Nadja

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • ISBN: 9789036824323
Inzichten en praktische handvatten voor hulp- en dienstverleners
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:13 februari 2020
Aantal pagina's:234
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jungmann, Nadja
Hoofdredacteur:Nadja Jungmann
Tweede Redacteur:Peter Wesdorp
Co Redacteur:Tamara Madern
Co Redacteur:Tamara Madern
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:168 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:244 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:168 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:244 mm
Verpakkingsgewicht:431 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:168 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:244 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:168 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:244 mm
Verpakkingsgewicht:431 g

Samenvatting

Dit boek helpt professionals in het sociaal domein om cliënten met chronische stress beter te ondersteunen. Ook is het boek geschikt voor managers, (dienst)directeuren en voor studenten Social Work, MWD, SJD en SPH.

Stress-sensitief werken in het sociaal domein. Inzichten en praktische handvatten voor hulp- en dienstverleners beschrijft hoe chronische stress denken en gedrag ontregelt. In een theoretische inleiding wordt toegelicht hoe het komt dat mensen die in chronische stress leven vaker afspraken vergeten, niet vanzelfsprekend in actie komen en meer moeite hebben hun emoties en verlangens te reguleren. Er wordt uitgelegd hoe het komt dat chronische stress mensen lijkt te gijzelen in hun problematiek. Aan de hand van praktische casuïstiek wordt uitgewerkt wat deze inzichten betekenen voor de publieke hulp- en dienstverlening op terreinen als de re-integratie, jeugdhulpverlening, thuisbegeleiding, schuldhulpverlening, wijkteams en het maatschappelijk werk.

Het boek laat zien wat de inzichten betekenen voor bijvoorbeeld de inrichting van ontmoetingsruimten, schriftelijke communicatie en gespreksvoering. Ook vindt u informatie over de waarde van het geven van beloningen, psycho-educatie over stress en instrumenten die cliënten kunnen helpen om (lange)termijndoelen te stellen en die doelen te bereiken. Naast beschrijvingen over de mogelijkheden om de hulp- en dienstverlening effectiever in te richten, krijgt u praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.

De redactie van het boek wordt gevormd door Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool Utrecht en trainer bij Social Force, Peter Wesdorp, trainer en adviseur bij WhatWorks en specialist op het terrein van de sociale zekerheid en Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering aan eveneens de Hogeschool Utrecht en zelfstandig adviseur en trainer.