Loading...

Tijdreis Turkije

Timeview-Care

  • Bindwijze: Losbladig
  • Taal: nl
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • ISBN: 7439620928938
Tijdreis kaarten voor reminiscentie bij dementie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Losbladig
Aantal pagina's:10
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Timeview-Care
Hoofdauteur:Timeview-Care
Overige kenmerken
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:21 cm
Verpakking hoogte:1 cm
Verpakking lengte:27 cm
Overige kenmerken
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:21 cm
Verpakking hoogte:1 cm
Verpakking lengte:27 cm

Samenvatting

Foto's voor geheugentraining en reminiscentie bij dementie.

Aanvullingsset voor 'een doosje vol herinneringen'

Tijdreis kaarten voor dementie en reminiscentie
Reminiscentie is het bewust ophalen van positieve herinneringen met behulp van bijvoorbeeld muziek, geuren, attributen of foto's.
Het bekijken van oude foto's is voor iedereen een leuke tijdsbesteding, maar in het bijzonder voor mensen met dementie. Het bekijken ervan brengt herinneringen boven en hiermee wordt het geheugen gestimuleerd en geactiveerd. Het hervinden van herinneringen kan mensen uit een sociaal isolement halen en de kwaliteit van leven verhogen.
Timeview heeft prachtige series oude foto's geselecteerd en een bijzonder bewaardoosje hiervoor ontworpen. Deze Tijdreis Turkije is een aanvulling voor een doosje vol herinneringen en bevat uit 10 historische foto's waarin het dagelijks leven in Turkije in de jaren '50-'60 te zien is, waarbij eenieder zijn eigen (jeugd)herinneringen kan terughalen.
Door deze, of andere, themaseries toe te voegen aan de basisserie in het doosje kan een persoonlijke tijdreis gemaakt worden door het verleden.
Het samen bekijken vormt een mooie aanleiding voor een gesprek of voor (ergo)therapie waarbij het geheugen getraind kan worden.
Voor verjaardagen en feestdagen is het een heel herkenbare vraag: wat geef ik cadeau? Naast de gebruikelijke cadeaus als bloemen of parfum, is er nu het "Doosje vol Herinneringen' en de diverse themaseries. Niet alleen leuk voor je naaste met dementie, maar ook voor jezelf of voor anderen die betrokken zijn.
De foto's hebben een luxe uitstraling. Het speciale ontwerp op de achterkant van de fotokaarten is gebaseerd op prachtige Hollandse klederdracht motieven.
Het leukste cadeau om samen op reis te gaan door herinneringen.