Loading...

Minder moeten, meer leven

Annemiek Leclaire

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness
  • ISBN: 9789026347771
Hoe je ontploetert in drukke tijden
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:21 augustus 2019
Aantal pagina's:126
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Annemiek Leclaire
Hoofdauteur:Annemiek Leclaire
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
eWaste:Nee

Samenvatting

Minder moeten, meer leven van Annemiek Leclaire is het begin van een zoektocht waarin ze met wetenschappers en schrijvers praat over meer rust, meer plezier en meer betekenis in het leven.

Minder moeten, meer leven van Annemiek Leclaire is een persoonlijke zoektocht naar de oorzaken van onze burn-outmaatschappij. Voor de lezers van Nooit meer te druk van Tony Crabbe.

Op een ochtend realiseert journalist Annemiek Leclaire zich dat ze genoeg heeft van het gejakker in haar leven. Als ze wakker wordt, kijkt ze niet meer uit naar de dag, maar ziet ze een oneindige reeks 'moetjes'. Dat geploeter ziet ze ook om zich heen. Stress, spanning en burn-outs zijn de kwalen van deze tijd. Welvarende, intelligente mensen raken overspannen van veelal zelf opgelegde verplichtingen; we worden overweldigd door het aantal mogelijkheden en afleidingen. Willen we ons leven echt zo leiden?

Leclaire besluit haar leven in het teken te stellen van 'ontploeteren'. Hoe doe je dat: minder moeten, meer leven? Het is het begin van een zoektocht waarin ze met wetenschappers en schrijvers praat over meer rust, meer plezier en meer betekenis in het leven. De sleutel, merkt ze, is hoe je omgaat met je eigen vrijheid.

β€˜Het is een lekker nuchter boek, met een lichte populairwetenschappelijke ondertoon door de verwijzingen naar interessante onderzoeken, filosofen en literatuur. Een boek om jaarlijks even door te nemen voor de ontploetercheck.’ – Katinka Polderman in de Volkskrant