Een fantastisch en origineel kookboek! Het combineert recepten met wetenswaardigheden over de stad. Een kook- en reisboek ineen dus. De auteur schrijft over meerdere wijken in Beiroet. Hoe de mensen daar leven, wat typisch is aan de wijk. Ze geeft ook telkens restaurantadresjes. En dan uiteraard enkele gerechten die ze in die wijk of via een vriend heeft geleerd.
Authentieke Libanese gerechten vol smaak.
De recepten zijn duidelijk en de meeste zijn eenvoudig te bereiden. Het enige wat ik eraan miste waren de kooktijden. Je moet dus een beetje gokken aan de hand van de beschrijving wat de bereidingstijd is. Sommige gerechten herkende ik, maar ze hebben een originele twist gekregen en zijn lekkerder dan de versies die ik voordien kende.
De ‘fattoush ahmar’ (rode biet, rodekool, dille en dragon) is een heerlijk frisse salade die overal bij gegeten kan worden, zowel tijdens de zomer als de winter. Combineer de salade bijvoorbeeld met de ‘moutabel arnabeet ma zeit badounes w kesbara w labneh’ (gefrituurde bloemkool met tahina, labneh, peterselie-korianderolie en gestampte gefrituurde knoflook) en je hebt een warme en koude groentegerecht dat lekker samengaat. Wij aten daar nog de ‘Batata harra ma habet el kesbora’ (geroosterde aardappeltjes met koriander, korianderzaad, knoflook, aleppo-peperolie en citroen) bij. Dat maakt de maaltijd compleet en met tal van smaakexplosies. We konden er geen genoeg van krijgen en gingen dan ook met een overvolle buik van tafel.
Ideaal kookboek voor een bijzondere dinertafel met allerlei exotische gerechten. Hiermee kun je je vrienden perfect culinair verrassen!