Loading...

Pet Sematary

Stephen King

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Fantasy & Sciencefiction
  • ISBN: 9789021024332
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:01 mei 2019
Aantal pagina's:432
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Stephen King
Hoofdauteur:Stephen King
Vertaling
Eerste Vertaler:Margot Bakker
Tweede Vertaler:Margot Bakker
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

Een onheilspellende klassieker over het kwaad dat ver buiten het graf bestaat – een van Kings meest iconische en angstaanjagende romans. Verfilmd als Pet Sematary. Stephen Kings Dodenwake wordt gezien als een van zijn engste boeken ooit.

Als dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven. Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.

Het boek werd twee keer verfilmd als Pet Sematary. In 1989 door regisseur Mary Lambert. En in 2019 door regisseurs Kven Kölsch en Dennis Widmyer met o.a. Jason Clarke en John Lithgow.

‘Een boek voor iedereen die zin heeft in een gruwelijk spannend verhaal.’ The New York Times

‘Het engste boek dat Stephen King ooit heeft geschreven.’ Publishers Weekly