Loading...

Let op mijn woorden

Griet Op de Beeck

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • Uitgever: Prometheus
  • ISBN: 9789044636161
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:september 2019
Aantal pagina's:416 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Thema Subject Code:Onderwerp: Fictie: algemeen en literair
Betrokkenen
Auteur:Griet Op de Beeck
Auteur:Griet Op de Beeck

Samenvatting

Griet Op de Beeck is sinds haar gelauwerde debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013) niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse letteren. Zij verkocht reeds meer dan 1,5 miljoen boeken. Haar werk wordt verfilmd, bewerkt voor toneel en vertaald in negen talen. Let op mijn woorden is haar vierde roman.

Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, zoals de meeste mensen die proberen sterk te zijn en het goed te doen. Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn.

Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien.

Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.