Loading...

Praktijkboek presentie

Elly Beurskens

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • ISBN: 9789046906514
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:15 maart 2019
Aantal pagina's:216
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Elly Beurskens
Tweede Auteur:Marije van der Linde
Co Auteur:Andries Baart
Co Auteur:Andries Baart
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:172 mm
Product hoogte:13 mm
Product lengte:242 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:13 mm
Verpakking lengte:242 mm
Verpakkingsgewicht:376 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:172 mm
Product hoogte:13 mm
Product lengte:242 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:13 mm
Verpakking lengte:242 mm
Verpakkingsgewicht:376 g

Samenvatting

Het bevorderen van een inclusieve samenleving waarin men omziet naar, en zorgdraagt voor elkaar, met in het bijzonder aandacht voor diegenen die het meest kwetsbaar zijn, dat is het doel van presentie.. De presentiebenadering streeft ernaar om te zijn 'met' mensen die zijn aangewezen op professionele steun om er zo 'voor' hen te kunnen zijn. Het Praktijkboek presentie geeft studenten en professionals inzicht in de presentiebenadering over de volle breedte.

Het boek bespreekt de thema's die binnen de presentiebenadering een centrale rol spelen en de manier waarop deze thema's in de praktijk kunnen worden uitgewerkt. Aandacht voor en toewijding aan de cliënt, en het belang van relationeel werken staan centraal. De uitgave biedt de (aankomend) professional taal, concepten en praktische handvatten om het eigen vak op een presente, professionele en menslievende manier uit te voeren en daarop te reflecteren, binnen het eigen specifieke werkveld en de eigen vakbekwaamheid.

Het Praktijkboek presentie is voor en vanuit de praktijk geschreven. De bijbehorende website bevat beeldmateriaal, reflectieopdrachten en tal van kort- en langlopende praktijkcasussen, waarbij de auteurs lastige situaties niet uit de weg gaan. In de docentenhandleiding staan richtlijnen om de reflectieopdrachten te beoordelen.

Het Praktijkboek presentie is geschreven voor studenten van hbo-opleidingen op het gebied van zorg en welzijn en voor alle professionals die praktische invulling willen geven aan presentie.

Elly Beurskens is als staflid bij de Stichting Presentie verantwoordelijk voor cursussen en scholing. Marije van der Linde is als staflid van Stichting Presentie betrokken bij veranderprocessen in organisaties die presentie in hun praktijken willen vormgeven. Andries Baart is buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en sinds 2018 visiting professor aan het UMC Utrecht, afdeling psychiatrie. Hij is geestelijk vader van de presentietheorie en oprichter van de Stichting Presentie.