Loading...

Psychiatrie

Ron van Deth

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • ISBN: 9789036822848
Van diagnose tot behandeling
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:17 april 2019
Aantal pagina's:417
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Ron van Deth
Tweede Auteur:W. Vandereycken
Tweede Auteur:W. Vandereycken
Vertaling
Eerste Vertaler:Onbekend
Originele titel:Psychiatrie van diagnose tot behandeling
Character
Personage:Geen personage
Overige kenmerken
Editie:6
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:169 mm
Product hoogte:21 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:169 mm
Verpakking hoogte:21 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:905 g
Overige kenmerken
Editie:6
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:169 mm
Product hoogte:21 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:169 mm
Verpakking hoogte:21 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:905 g

Samenvatting

Dit boek biedt een toegankelijk overzicht van alle facetten van de moderne psychiatrie: van diagnose tot behandeling. Daarbij wordt nadrukkelijk ingegaan op innovatieve bewegingen in de Nederlandse GGZ, zoals eigen regie, herstel, gezamenlijke besluitvorming, zelfmanagement en ervaringsdeskundigheid. Het boek is gericht op iedereen die in zijn werk of studie te maken krijgt met psychische problematiek.

De zesde druk van Psychiatrie: Van diagnose tot behandeling is inhoudelijk verbeterd, geactualiseerd en uitgebreid, waardoor het completer is geworden. De nieuwe opmaak met tal van illustraties maakt het boek aantrekkelijker en overzichtelijker.

In ieder hoofdstuk is een studieblok opgenomen met samenvattingen, kernbegrippen en doelen. Ook biedt deze editie studenten ruime mogelijkheden om hun kennis en inzicht te oefenen en te toetsen met flashcards én 260 multiplechoicevragen. De uitgebreide website bij dit boek heeft behalve links naar video’s, films, websites en boeken, ook videoclips die belangrijke aspecten van de hoofdstukken toelichten. Door deze toevoegingen offline en online is het boek uitermate geschikt als studiemateriaal.

Een ander belangrijk nieuw element zijn de psycho-educatieve teksten. Deze maken duidelijk wat zorgprofessionals te bieden hebben, maar vooral wat cliënten en hun directe omgeving zélf kunnen doen. Hiermee richt het boek zich ook op mensen met psychische problematiek.

Psychiatrie: Van diagnose tot behandeling is geschreven door drs. Ron van Deth. Hij is psycholoog en publicist en verbonden aan het Europees Instituut voor Educatie in Driebergen. Hij was jarenlang eindredacteur van PsychoPraktijk en schreef onder andere Psychotherapie: Van theorie tot praktijk, Inleiding in de psychopathologie en (als co-auteur) Pedagogische adviezen voor speciale kinderen.