In dit plantaardige kookboek worden niet alleen heerlijke en meestal simpele recepten gedeeld, maar wordt ook verteld over de weg hier naartoe.
Ella Millis, sinds 2011 Deliciously Ella, is heel openhartig over deze weg naar succes, dit is namelijk niet altijd even soepel gegaan. Het begon allemaal met een kleine blog en ze zijn langzaam gegaan naar een bedrijf met meerdere kookboeken, allerlei producten bij onder andere Starbucks en Target, meerdere deli's in Londen en een brede community online (waar Ella zelf nog reageert op berichten).
Het geeft meerwaarde en verdieping aan het boek om bij ieder hoofdstuk een dagboekfragment te lezen.Alles is heel positief en warm geschreven, dat maakt het boek prettig om te lezen en ik kreeg gelijk zin om alle recepten uit te proberen!
Op de omslag van het boek staan alvast wat mooie foto's, in het boek zelf gaat dit nog verder. Het werkt enthousiast-makend om die mooie foto's te zien, het eten ziet er overal super lekker uit.
De 100 recepten zijn heel helder en duidelijk uitgelegd. De hoofdstukken gaan over ontbijt, salades, falafel, burgers, dips, soepen, stoofschotels, curry's, allerlei zoete recepten en verschillende menu's die ze bij festivals, events en eetclubs hebben geserveerd. Mooi vind ik ook dat niet wordt gefocust op het weglaten van vlees, maar juist het vieren van de variëteit die er bestaat aan plantaardige producten. Het boek staat boordevol met inspiratie en de menu's in het laatste hoofdstuk zijn heel handig om zelf een etentje te geven. Mijn favoriete recepten zijn de simpele pestosalade, zoete aardappels met specerijen en pinda's, gerookte auberginedip, tandoori pompoensoep, worteltaart en fudgy brownies.
Het enige minpunt vind ik dat er soms kostbare ingrediënten, zoals amandelmeel, ahornsiroop en kokosbloesemsuiker gebruikt worden, met name voor het zoete hoofdstuk. De hartige gerechten zijn over het algemeen met hele gangbare ingrediënten, dus makkelijk en toegankelijk om te maken.
Het doel van Ella is niet om de rest van de wereld op te leggen om plantaardig te eten, maar dit boek geeft een praktisch en smakelijk handvat om vaker plantaardig aan de slag te gaan.
Ik zou dit boek een 9 geven, super veel smakelijke inspiratie, prachtige foto's en verdiepende achtergrond verhalen. Zeker een aanrader!