De Airfryer, niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Een airfryer of heteluchtfriteuse is een keukenapparaat dat voedsel bereidt door hete lucht te laten circuleren met behulp van het convectiemechanisme. Een ventilator laat hete lucht op hoge snelheid rond het voedsel circuleren en gaart het voedsel, waardoor een knapperige laag ontstaat, als gevolg van de Maillardreactie. Het is een alternatief voor de friteuse. Voedsel kan hiermee gegrild, gebakken, gebraden, gepoft of gefrituurd worden.
In het kookboek ” Airfryer-makkelijk, snel en veelzijdig” vind je de heerlijkste recepten, makkelijk en lekker. Bij veel airfryers heb je extra onderdelen nodig. Bij de recepten van dit boek is dat echter niet nodig. Buiten de grill onderdeel dan. Verder heb je genoeg aan de basis. Een boek om de werking van de airfryer onder de knie te krijgen.
De recepten zijn voor ieder wat wils zoals : Vega, Vis, Vlees & gevogelte en dessert. De hoofdstukken zijn onder verdeeld in : Frituren, Bakken, Roosteren en Grillen. De recepten worden duidelijk uitgelegd en van ieder recept vind je ook een prachtige kleurenfoto. Je krijgt er spontaan trek van. Een leuk compact boek met wat je zoal kunt maken met de airfryer.