Hoewel voor recepten zeer uitgebreid en prima viel het boek ons toch iets tegen. Met name omdat de schrijver zich veel bezig houdt met chocolade maken (van de cacao) en er gegarandeerd een enorme berg kennis over heeft, en daar in het boek maar kort ruimte voor is.
Voor een chocoladebijbel hadden we zelf wat meer verwacht over de cacao uit verschillende gebieden, de invloed van fermentatie, en uitgebreid over het zelf thuis maken van chocolade van cacao. Er is zeker aandacht voor, maar kort, waardoor het bij ons op de stapel 'koken/bakken met chocolade' belandt, en daar zijn al best heel wat boeken van - alleen al gezien onze eigen collectie. En omdat chocolade nu weer net niet zo'n breed ingrediënt is gebruiken we het niet heel veel, in tegenstelling tot bijv de groentenbijbel. Niet erg, blijft een leuk boek, ik denk dat onze ervaring ook aan de eigen verwachting lag.
De recepten zijn echter helder en duidelijk, dus als je een boek wil tjokvol chocolade recepten dan is dit wel een mooi boek om te hebben.