Loading...

Klassiekers Collectie - Samenvatting van Daniel Kahneman's Ons Feilbare Denken

Elly Stroo Cloeck

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Managementboeken
  • ISBN: 9780463322024
Klassiekers Collectie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:09 augustus 2018
Ebook Formaat:Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM)
Betrokkenen
Hoofdauteur:Elly Stroo Cloeck
Hoofdauteur:Elly Stroo Cloeck
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Studieboek:Ja
Overige kenmerken
Studieboek:Ja

Samenvatting

Efficiënte samenvatting van de 500 pagina's dikke Engelstalige klassieker Thinking, Fast and Slow. In deze internationale bestseller neemt Daniel Kahneman ons mee op een baanbrekende reis door onze hersenen en legt ons de twee systemen uit die ons denken bepalen. Systeem 1 is snel, intuïtief en emotioneel. Systeem 2 is langzamer, bedachtzamer en logischer. Door te weten hoe de twee systemen ons oordeelsvermogen en besluitvorming bepalen, kunnen we de impact van overmoed op organisatie-strategieën begrijpen, en ook hoe lastig het is om te voorspellen wat ons in de toekomst gelukkig zal maken, en het diepgaande effect van cognitieve biases op alles, van het handelen op de beurs tot het plannen van de volgende vakantie.
Kahneman laat zien waar we onze intuïtie wel of juist niet kunnen vertrouwen en hoe we de voordelen van langzaam denken kunnen aanboren. Hij geeft ons praktische en verhelderende inzichten hoe we zakelijke en persoonlijke keuzes maken – en hoe we ons met verschillende technieken kunnen wapenen tegen de mentale missers die ons vaak in de problemen brengen.