Geschreven bij Rotterdam, stad van twee snelheden
Ik heb het boek beleefd als een verhaal - (bijna) van binnenuit verteld - over de grimmige confrontaties van de afgelopen xx-jaren op het stadhuis aan de Coolsingel. Dit tegen de achtergrond van de opmerkelijke gedaanteverwisseling van de stad.
Wat dat betreft was voor mij het laatste hoofdstuk - en dat van Dries Misch, prachtig geschreven, prachtige kerel - het meest interessant, wellicht ook omdat ik redelijk op de hoogte was van e.e.a. binnen de politieke partijen. Want juist in dat laatste hoofdstuk worden verklaringen gegeven en/of aangestipt die mede hebben geleid tot de stad die Rotterdam vandaag de dag is, publicitair gezien vooral, en wat de stad nog zeker niet is.
Misschien een leuk idee om voor een volgend boek daar dieper op in te gaan; te beginnen bij de tot stand koming van De Grote Sprong Voorwaarts, Riek Bakker, Peper, Commissie Albeda, het visiedocument Een Opdracht voor de Rotterdammers. Al met al een mooi tijdsdocument voor een ieder die geinteresseerd is in (Rotterdamse) politiek.