Loading...

Mezze

Salma Hage

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789000364374
De lekkerste gerechten uit de keuken van het Midden-Oosten
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:03 oktober 2018
Aantal pagina's:272
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Salma Hage
Hoofdauteur:Salma Hage
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:196 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:196 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:255 mm
Verpakkingsgewicht:1260 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:196 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:196 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:255 mm
Verpakkingsgewicht:1260 g

Samenvatting

‘ (...) verwarmt zowel je hart als je maag.’ Time

‘Hemels.’ Independent

‘ Zet Midden-Oosters vegetarisch eten op de kaart.’ The National

De lekkerste en meest bijzondere recepten van het Midden-Oosten in één boek.

Van Libanon en Iran tot Turkije en Syrië, Salma Hage brengt in Mezze de rijke smaken van het Midden-Oosten samen. Ze legt het principe van de mezze-tafel uit, en geeft vervolgens recepten voor de heerlijkste salades, groenten, gebak en brood, dips, gevulde lekkernijen, drankjes en zoete gerechtjes.

Het voordeel van deze manier van eten: veel kan van tevoren worden bereid, en iedereen kiest precies datgene waar hij trek in heeft. Je mixt en matcht uit de verschillende schaaltjes en eet de maaltijd naar jouw eigen voorkeur.

Geniet met vrienden en familie van humus, tabouleh, falafel en labneh, van gerechtjes met lam, ansjovis, shakshuka, van zoete nagerechten als baklava met pistachenootjes, en zo veel meer. Eet smakelijk, of zoals ze in het Arabisch zeggen: Shàhiya tayiba!

De Libanese chef-kok Salma Hage groeide op in Mazraat Et Toufah (‘Appelgehucht’), in de bergen van de Kadishavallei in Noord-Libanon. Haar grootmoeder, schoonmoeder, moeder en schoonzusjes hebben haar de finesses van de Libanese keuken geleerd, zoals die van generatie op generatie worden overgedragen. Ze is chef-kok en auteur van diverse kookboeken.