Loading...
boek cover voor mobiel
boek cover voor mobiel

Winternacht 2 - Het meisje in de toren

Katherine Arden

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Fantasy & Sciencefiction
  • Uitgever: Luitingh Sijthoff Fantasy
  • ISBN: 9789024577972
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:oktober 2018
Afmetingen:21,5 x 14,2 x 3 cm
Aantal pagina's:384 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Aanbevolen leeftijd:15 - 18 jaar
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Katherine Arden
Auteur:Katherine Arden
Vertaling
Vertaald door:Inge Boesewinkel | Inge Boesewinkel

Samenvatting

Het Meisje in de Toren is het sprookjesachtige vervolg op Katherine Ardens De Beer en de Nachtegaal

Het Meisje in de Toren is het sprookjesachtige vervolg op Katherine Ardens De Beer en de Nachtegaal.
Vasilisa groeide op aan de rand van de Russische wildernis, waar de sneeuw zich huizenhoog ophoopte en waar er waarheid school in de sprookjes die rond het vuur werden verteld. Vasilisa's gave om te zien wat anderen niet zien trok de aandacht van Morozko – Vorst, de winterdemon uit de verhalen – en samen redden zij Vasilisa's volk van de ondergang. Maar omdat ze anders is dan de anderen, wordt ze door haar eigen mensen voor heks uitgemaakt.
Na te zijn weggejaagd uit haar huis heeft Vasilisa nog maar twee opties: trouwen of het klooster in. Een onmogelijke keuze, en dus kiest ze voor het avontuur. Verkleed als jongen trekt ze eropuit op haar schitterende hengst Solovey.
Als Vasilisa echter een stel bandieten te slim af is, verandert alles. De grootvorst van Moskou roemt haar heldendaden, en plots wordt Vasilisa weer herenigd met haar zus en broer, die nu deel uitmaken van de vriendenkring van de vorst. Maar als ze er aan het hof achter komen dat ze eigenlijk een meisje is, zal dat grote gevolgen voor haarzelf en haar familie hebben. Voordat ze zich kan bevrijden uit het web van Moskouse intriges – en terwijl Morozko met advies komt waarvan niet te zeggen valt of het betrouwbaar is – wordt Vasilisa geconfronteerd met een gevaar dat heel Moskou bedreigt.