Loading...

Dineren aan de gracht

Janny van der Heijden

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789038805580
Aan tafel bij Van Loon
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:11 oktober 2018
Aantal pagina's:192
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Janny van der Heijden
Tweede Auteur:Willem te Slaa
Tweede Auteur:Willem te Slaa
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:202 mm
Product hoogte:22 mm
Product lengte:253 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:202 mm
Verpakking hoogte:22 mm
Verpakking lengte:253 mm
Verpakkingsgewicht:950 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:202 mm
Product hoogte:22 mm
Product lengte:253 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:202 mm
Verpakking hoogte:22 mm
Verpakking lengte:253 mm
Verpakkingsgewicht:950 g

Samenvatting

In 1824 bestelde Jonkheer Willem van Loon het grootste zilveren servies dat ooit voor een particulier in Amsterdam werd gemaakt. Hij zette de toon voor de generaties die daarop volgden. De familie organiseerde in de loop der jaren talloze diners waar nationale en internationale gasten aanschoven. Macht en rijkdom droeg de familie niet alleen uit met zilver, porselein en kristal, maar ook knechten gekleed in livreien in de familiekleuren en een ogenschijnlijk moeiteloze organisatie.

De collectie van Museum Van Loon bevat vele bijzondere objecten die de rijke tafelcultuur van de familie illustreren. In Dineren aan de gracht wordt deze collectie voor het eerst uitvoerig beschreven. Het laat zien hoe de familie diners organiseerde en hoe het personeel downstairs ervoor zorgde dat upstairs alles vlekkeloos verliep. De strenge regels van een formeel diner, van tafels dekken tot servetten vouwen, komen allemaal aan bod, evenals anekdotes over legendarische diners.

Zonder recepten kan er echter niet gegeten worden. Daarom bewerkte Janny van der Heijden speciaal voor deze uitgave 30 recepten die al sinds 1900 in de familie bewaard worden. In dit bijzondere boek worden de keukengeheimen van weleer uit de doeken gedaan, waardoor de thuiskok van nu er ook mee aan de slag kan! Dineren aan de gracht verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Van Loon, die opent op 4 oktober 2018.