Je kunt merken dat de schrijver van dit boek een pro chef kok is, de gerechten zijn verfijnd en bevatten veelal meerdere smaakmakers. Hierdoor kun je echt bijzondere hoofd gerechten maken. Wel moet je voor het maken van de meeste gerechten de tijd hebben, het zijn ietwat complexere recepten met veel ingrediënten en soms ingrediënten waar ik nog nooit van gehoord heb (en ik kan wel zeggen dat ik behoorlijk crea ben en veel experimenteer met verschillende ingrediënten). Hierdoor is het boek wat minder geschikt voor de wat sneller te maken hap maar juist wel weer geschikt voor gezellig (samen) koken op een weekend dag of dag dat je de tijd hebt. Met de bijzondere hoofdgerechten kun je gasten iets lekkers voor zetten.
Dan heb ik het hier dus wel over de recepten uit hoofdstuk ‘hoofdgerechten’. Er is ook een deel met ontbijt en brunch. Hier kan je merken dat het boek gemaakt is door een Engelsman. Recepten als witte bonen in tomatensaus, gerechten met worstjes en bacon komen voorbij. Net als een apart hoofdstuk met burgers hotdogs en wraps. Persoonlijk had ik gehoopt op meer recepten voor hoofdgerechten. Over de hoofdgerechten: de gerechten zijn vaak gericht zijn op het maken van een vervanging voor vlees gerechten. Bijvoorbeeld: gehaktballetjes (tofuballetjes), Vegan Mac & cheese, fish & chips, wellington, braadstuk. Hier moet je dus wel van houden... persoonlijk hoopte ik op meer gerechten met groenten en basis ingrediënten.
Verder worden er ook veel basis recepten gegeven om dierlijke producten als melk, boter, kaas, sausjes en deeg te vervangen. Tsja wil je dit gaan gebruiken als de supermarkt dit tegenwoordig ook allemaal aan biedt.
Al met al ben ik redelijk positief over het boek maar tegelijkertijd ook iets teleurgesteld. Er is een nieuw boek uit van Gaz, ik hoop dat dat boek mij meer biedt.