For everyone who wants to understand more about coffee and its wonderful nuances and possibilities, this is the book to have. Coffee has never been better, or more interesting, than it is Today. Coffee producers have access to more varieties and techniques than ever before and we, as consumers, can share in that expertise to make sure the coffee we drink is the best we can find. Where coffee comes from, how it was harvested, the roasting process and the water used to make the brew are just a few of the factors that influence the taste of what we drink. Champion barista and coffee expert James Hoffmann examines these key factors, looking at varieties of coffee, the influence of terroir, how it is harvested and processed, the roasting methods used, through to the way in which the beans are brewed. Country by country - from Bolivia to Zambia - he then identifies key characteristics and the methods that determine the quality of that countrys output. Along the way we learn about everything from the development of the espresso machine, to why strength guides on supermarket coffee are really not good news. This is the first book to chart the coffee production of over 35 countries, encompassing knowledge never previously published outside the coffee industry.
Reviews
Top boek, aanrader!
reviewist
30-39 jaar
8 december 2015
Ik raad dit product aan
Inspirerend
Mooie foto's / uitvoering
Verrassend
Geschreven bij The World Atlas of Coffee
Als je van echt goede koffie houdt, sluit dit boek perfect aan op je liefde daarvan!
Een echte aanrader, met prachtige foto's die alle achtergrond info die je maar kunt bedenken over koffie, heel mooi ondersteunen!
Zie koffie als wijn
RickTravel
20-29 jaar
28 april 2016
Ik raad dit product aan
Toegankelijk
Praktisch toepasbaar
Heldere uitleg
Volledig
Toon alle puntenToon alleen de eerste 3 punten
Geschreven bij The World Atlas of Coffee
In dit boek leer je vooral de kennis en kunde achter jouw heerlijke kopje koffie. Je komt er achter dat het proces van koffie maken heel veel overeenkomsten heeft met het maken van wijn. Uitgebreide omschrijvingen over het terroir van de koffie, oogst- en verwerkingsmethoden, verschillende zetmethoden... het komt allemaal aan bod!
Heel mooi boek, het gaat uitgebreid in op alle stappen van het proces: van plantje tot zetmethode. Vrijwel alle regio's ter wereld waar koffie wordt verbouwd, worden uitgebreid besproken. Dit complete naslagwerk is ruim geïllustreerd met mooie foto's en landkaarten, waardoor het ook heerlijk is om er af en toe doorheen te bladeren. Zeer interessant boek, echt een aanrader voor iedere koffie-liefhebber!
Mooi Naslagwerk
KoffieBestellen
60-69 jaar
17 mei 2016
Ik raad dit product aan
Heldere uitleg
aanrader
Geschreven bij The World Atlas of Coffee
Eindelijk een koffieboek dat meer is dan mooie plaatjes en weinig tekst. Goede beschrijving van koffie varieties, gebieden van herkomst, smaken.... Het hoofdstuk over zetmethodes is beperkt, maar wel informatief. Als je goede espresso wilt maken kun je meer informatie vinden op het Internet. De titel dekt geheel de lading: het is een atlas over koffie en al die gegevens zijn hier mooi samengebracht
Aanrader voor koffie liefhebbers
Caspar1985
30-39 jaar
15 maart 2017
Ik raad dit product aan
Toegankelijk
Heldere uitleg
Volledig
Geschreven bij The World Atlas of Coffee
Het is een van de mooiste en beste koffie boeken die ik ooit heb gelezen. Het is echt een aanrader voor koffienerds in de dop of homebarista's
Really good book!
pascuale
30-39 jaar
18 mei 2016
Ik raad dit product aan
Toegankelijk
Heldere uitleg
Volledig
Geschreven bij The World Atlas of Coffee
It is really easy to read and there are very nice pictures.
Super!
Rode87
20-29 jaar
17 januari 2017
Ik raad dit product aan
Praktisch toepasbaar
Heldere uitleg
Geschreven bij The World Atlas of Coffee
Super boek over koffie geschiedenis en verschillende gebieden waar de koffie vandaan komt.
Vogelvlucht
Dave5
27 september 2016
Ik raad dit product aan
Toegankelijk
Praktisch toepasbaar
Heldere uitleg
Onvolledig
Geschreven bij The World Atlas of Coffee
Goed boek, maar de koffie gebieden en kenmerken in vogelvlucht beschreven.
De basics van koffie
Reinout96
2 oktober 2017
Ik raad dit product aan
Goede kwaliteit
Kwetsbaar
Geschreven bij The World Atlas of Coffee
Mooie illustraties en het leest makkelijk weg
Goed
Cam23
27 februari 2018
Ik raad dit product aan
Goede kwaliteit
Voordelige koop
Geschreven bij The World Atlas of Coffee
Twee pluspunten: goede kwaliteit en voordelige koop.