Loading...

Twee breinen

Michael Lewis

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789044539158
Daniel Kahneman en Amos Tversky: Een vriendschap die ons denken veranderde
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:16 maart 2018
Aantal pagina's:293
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Michael Lewis
Hoofdauteur:Michael Lewis
Vertaling
Eerste Vertaler:Robert Neugarten
Tweede Vertaler:Robert Neugarten
Originele titel:The Undoing Project
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:2
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:2
Studieboek:Nee

Samenvatting

In 1969 ontmoetten twee mannen elkaar op een universiteitscampus. Ze heetten Daniel Kahneman en Amos Tversky. Hoe verschillend ze ook waren, twee dingen hadden ze gemeen: beiden waren geobsedeerd door de menselijke geest, en beiden waren een genie.
Ze ontwikkelden een innige vriendschap die uitgroeide tot een van de belangrijkste partnerschappen van de moderne wetenschap. Hun Nobelprijswinnende theorie van de geest zou ons denken en onze perceptie van de realiteit ingrijpend veranderen.

‘Lewis is een onweerstaanbare verhalenverteller en een meester in het verhelderen van complexe en fascinerende onderwerpen.’ – The New York Times
‘Het is duidelijk dat Lewis zijn helden toejuicht, en de lezer kan niet anders dan hem daarin bijvallen. Zijn verhaal over hun intellectuele liefdesverhouding en het pijnlijke verval is levendig, origineel en onvergetelijk.’ – Financial Times