Loading...

Huurrecht Woonruimte

Jan Sengers

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Rechten
  • Uitgever: Sdu Uitgevers
  • ISBN: 9789012401364
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:8
Verschijningsdatum:maart 2018
Afmetingen:21,5 x 14,9 x 2,7 cm
Aantal pagina's:548 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Jan Sengers | Piet van der Sanden
Co-auteur:Piet van der Sanden
Redacteur:Piet van der Sanden
Co-redacteur:J.M.G.A. Sengers
Co-redacteur:J.M.G.A. Sengers

Samenvatting

Huurrecht Woonruimte 8e druk is een boek van Jan Sengers uitgegeven bij Sdu Uitgevers. ISBN 9789012401364

Acht ervaren juristen bespreken de inhoud en strekking van het huurrecht voor woonruimte. In deze 8e geheel herziene druk is het nieuws van de laatste jaren verwerkt, zoals:
1) Wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek: verbod van dubbele bemiddelingskosten, invoering van de Energieprestatievergoeding, wijziging inkomensafhankelijke huurverhoging, invoering tijdelijke verhuur, toevoeging categorie├źn voor doelgroep contracten (jongeren, promovendi en grote gezinnen).
2) Wijziging van het woningwaarderingsstelsel en van de Warmtewet, nieuwe parameters op het gebied van huurprijzenrecht en huurtoeslag, wijziging van de Woningwet 2015 en van de Overlegwet.
3) Nieuwe jurisprudentie in elk hoofdstuk, zoals over dwaling en over boetebedingen. Via rechterlijke
uitspraken besteden we eveneens aandacht aan verhuis- en herinrichtingskosten en vakantieverhuur. Duurzaamheid blijft een thema, denk aan het plaatsen van zonnepanelen en aan de komst van Nul-op-Demeter- woningen.
4) Op het gebied van 'collectief huurrecht' voltrekt zich een stille revolutie. Dat woningcorporaties zijn gedwongen tot ingrijpende hervormingen, dat blijkt duidelijk uit de Woningwet 2015 en uit wijzigingen van de Overlegwet. Interventie van de overheid kreeg eveneens meer ruimte door inwerkingtreding van de Wet woonoverlast.
Huurrecht woonruimte is toegankelijk, compleet en actueel. Registers met trefwoorden en jurisprudentie zijn verbeterd. Huurrecht woonruimte is geschreven voor juristen en niet-juristen, die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen.