Loading...

Rugpijn, hernia en spit

Jan Willem Elkhuizen

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • Uitgever: Ipel
  • ISBN: 9789082807301
Hoe kom ik er vanaf?
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:januari 2018
Afmetingen:21,2 x 17,6 x 2 cm
Aantal pagina's:144 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Jan Willem Elkhuizen | Menno Iprenburg
Illustrator:Annemarie Kleywegt
Redacteur:Sylvia van de Garde
Redacteur:Sylvia van de Garde
Character
Personage:Geen personage

Samenvatting

Met 99 unieke afbeeldingen wordt het de lezer stap voor stap duidelijk wat er gebeurt als je door je rug gaat of een hernia krijgt. En wat je er aan kunt doen om er zo snel mogelijk van af te komen!

Bij ruim 90 procent van alle rugklachten is niet duidelijk wat de oorzaak is. Dit boek komt met vernieuwende inzichten, verklaringen en oplossingen! Het maakt duidelijk wat er precies gebeurt als het in je rug schiet en waardoor chronische rugklachten of een hernia kunnen ontstaan.

Met veel tekeningen en foto's worden oorzaken en oplossingen in beeld gebracht. Tevens worden nieuwe oefeningen beschreven die snel effect kunnen hebben en bevat het boek veel tips om recidieven te voorkomen.

Alles goed en wetenschappelijk onderbouwd, maar toch heel begrijpelijk geschreven.

Het vernieuwende is onder meer dat de auteurs nieuwe functies van de tussenwervelschijf zijn ontdekt. Met behulp van zowel een computermodel als een fysiek 3d-model wordt aangetoond dat de vezels die zich in de tussenwervelschijf bevinden kunnen worden beschouwd als een soort kruisbanden.

Vervolgens wordt stap voor stap uitgelegd hoe en waarom daar schade in kan ontstaan en hoe dat kan leiden tot spit, hernia, ischias en chronische rugklachten. De samenhang tussen deze aandoeningen wordt duidelijk en ook wat eraan gedaan kan worden. Een eyeopener voor zowel patiƫnt als hulpverlener.