Loading...

SEO-V

Filip Morisse

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789044135855
Schaal voor Emotionele Ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking-Verkort
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:07 december 2017
Aantal pagina's:24
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Filip Morisse
Tweede Auteur:Tanja Sappok
Co Auteur:Leen de Neve
Co Auteur:Leen de Neve
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:211 mm
Product hoogte:6 mm
Product lengte:298 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:211 mm
Verpakking hoogte:6 mm
Verpakking lengte:298 mm
Verpakkingsgewicht:197 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:211 mm
Product hoogte:6 mm
Product lengte:298 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:211 mm
Verpakking hoogte:6 mm
Verpakking lengte:298 mm
Verpakkingsgewicht:197 g

Samenvatting

Klinische practici passen al enkele jaren de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling (SEO-R) succesvol toe in de diagnostiek en de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking, probleemgedrag en psychiatrische stoornissen. Een aantal Belgische, Duitse, Nederlandse en Britse experten, verenigd in het 'Network of Europeans on Emotional Development (NEED)' ging op zoek naar een verkorte versie van SEO-R die minder tijdrovend maar diagnostisch even doeltreffend zou zijn én kon dienen als psychometrische geldige schaal voor wetenschappelijk onderzoek. Na drie jaar intensieve samenwerking vonden ze een consensus omtrent de inhoud en de vorm van het instrument. De drietalige Schaal voor Emotionele Ontwikkeling - Verkort (werkversie) is daarvan het resultaat. Ze is gebaseerd op de SEO-R. De SEO-V en SEO-R zijn twee volwaardige schalen die complementair gebruikt kunnen worden. Filip Morisse is als orthopedagoog verbonden aan het P.C. Dr. Guislain en als wetenschappelijk medewerker aan het Expertisecentrum Quality of Life (E-QUAL), Hogeschool Gent.
Dr. Tanja Sappok is hoofdarts aan het Ev. Krankenhaus Koningin Elisabeth Hertzberge (Berlijn).
Leen De Neve is orthopedagoog en werkzaam in het P.C. Dr. Guislain, cluster personen met een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen.
Prof. Em. dr. Anton Došen is (kinder)psychiater en was o.m. bijzonder hoogleraar met opdracht 'Psychiatrische aspecten van verstandelijke handicap' aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Deze publicatie is een coproductie van SAM, steunpunt Mens en Samenleving en het Expertisecentrum Quality of Life (E-QUAL) van Hogeschool Gent. Samen met gedreven praktijkexperten (SEN-SEO-regiegroep) verspreiden SAM en E-QUAL dit instrument op het werkveld. Ze stimuleren professionals en het natuurlijk netwerk van mensen met een beperking en staan hen bij in hun inspanningen om deze andere manier van kijken naar het gedrag van mensen met (verstandelijke) beperking te vertalen in aangepaste ondersteuning. Volg deze inspanningen op www.sen-seo.be en www.hogent.be/e-qual.