Loading...

Humor als verpleegkundige interventie 2.0 - Inclusief Kalender

Bogers, Marcellino

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • ISBN: 9789036820882
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:12 april 2018
Aantal pagina's:110
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Bogers, Marcellino
Tweede Auteur:Kleijer, Fransiska
Tweede Auteur:Kleijer, Fransiska
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:175 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:304 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:175 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:304 mm
Verpakkingsgewicht:451 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:175 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:304 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:175 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:304 mm
Verpakkingsgewicht:451 g

Samenvatting

Boek + Zorg & Humor Verjaardagskalender

Dit pakket bestaat uit het boek Humor als verpleegkundige interventie 2.0 en een leuke Zorg & Humor Verjaardagskalender voor op jouw afdeling.

Deze verjaardagskalender is bedoeld om een glimlach op het gezicht van jou en je team te toveren. Want als je je mondhoeken omhoog doet, komen er allerlei stofjes vrij waardoor je je beter gaat voelen. Bovendien ben je met een glimlach veel toegankelijker voor je collega’s en patiënten. Nooit meer een verjaardag van een collega vergeten? Vul je verjaardag in en maak er een feestje van!

Elke maand hebben we een nieuwe cartoon en tip voor je om met humor je werk te doen.

Boek

Lachen is pijnstillend, ontspannend en helpt mensen om te gaan met hun angsten. Het toepassen van humor is dan ook een officiële verpleegkundige interventie (Bulechek, 2016). Voor de verpleegkundige zelf is gebruik van humor een goede remedie tegen burn-out. Toch wordt er tijdens de verpleegkundige opleiding en op de werkvloer niet uitgebreid stilgestaan bij de werking, de effecten en de mogelijkheden van gebruik van humor. Als je daar meer van weet, kun je humor bewust inzetten en op een natuurlijke manier deel uit laten maken van je werk. In dit boek vind je theoretische en praktische informatie, ervaringen van collega’s en vele voorbeelden. Na het lezen ervan heb je onder meer inzicht in de effecten van het gebruik van humor, weet je welke soorten humor er zijn, kun je een oordeel vormen over wat wel en wat niet kan en kun je serieus met humor aan de slag.

Deze tweede, geactualiseerde en herziene editie is onder meer uitgebreid met informatie over het inzetten van humor bij mensen met dementie en in de palliatieve zorg. Daarnaast wordt er een oproep gedaan aan de docenten, kun je erachter komen wat jouw eigen humorstijl is en delen vele deskundigen, zoals Sibe Doosje, Huub Buijssen, Saskia Teunissen, Marinus van den Berg en Jeffrey Wijnberg, hun ervaringen en/of kennis over gebruik van humor.