Loading...

Kookboek van de Gouden Eeuw

Manon Henzen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789082347579
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:17 april 2018
Aantal pagina's:80
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Manon Henzen
Hoofdauteur:Manon Henzen
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:120 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:188 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:120 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:188 mm
Verpakkingsgewicht:224 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:120 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:188 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:120 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:188 mm
Verpakkingsgewicht:224 g

Samenvatting

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, Belgiƫ en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien. De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkomstig van de VOC). Hij vormde de overgang van de middeleeuwse keuken naar die van onze tijd. In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta, de voorouder van de Spaanse membrillo.