Loading...

Reconquista

Miquel Bulnes

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • ISBN: 9789044635553
  • Review:
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:15 februari 2018
Aantal pagina's:752
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Miquel Bulnes
Hoofdauteur:Miquel Bulnes
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:162 mm
Product hoogte:61 mm
Product lengte:237 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:162 mm
Verpakking hoogte:61 mm
Verpakking lengte:237 mm
Verpakkingsgewicht:1150 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:162 mm
Product hoogte:61 mm
Product lengte:237 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:162 mm
Verpakking hoogte:61 mm
Verpakking lengte:237 mm
Verpakkingsgewicht:1150 g

Samenvatting

Tegen het einde van de elfde eeuw, tijdens een expeditie om voor koning Alfonso VI de beschermingsgelden te innen van de stadstaat Sevilla, raken de jonge Castiliaanse neven Eloy en Carmelo van elkaar gescheiden. Carmelo wordt in Sevilla onder de hoede genomen van een islamitische vizier, leert Arabisch en neemt dienst in het leger van Sevilla; Eloy wordt benoemd tot infanzΓ³n in het door Alfonso VI veroverde Toledo. Uiteindelijk zullen hun wegen elkaar pas weer kruisen wanneer zij tegenover elkaar staan op het slagveld.
Aan het begin van de twaalfde eeuw wordt de mozaraabse broeder Pius vanuit Toledo naar een klooster van de orde van Cluny gesommeerd om de biecht te horen van een stervende edele. Terwijl de edele de daadwerkelijke confessie eindeloos voor zich uit blijft schuiven, gaat Pius langzaamaan begrijpen naar wat voor plek hij precies is afgereisd en waarom juist hΓ©m deze taak is toebedeeld.
Reconquista is een schitterende, groots opgezette roman waarin Miquel Bulnes het fascinerende verhaal van de strijd tussen mohammedanen en christenen in middeleeuws Spanje subliem weet te vertellen aan de hand van een aantal onvergetelijke personages.

Miquel Bulnes (1976) schreef de romans Zorg, Lab en Attaque, waarna hij in 2011 de grote historische roman Het bloed in onze aderen publiceerde, dat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs terechtkwam en in het Frans werd vertaald.


'Miquel Bulnes schreef met Reconquista een gedurfde, ongelooflijk ambitieuze en spannende roman die je blik op de Middeleeuwen voorgoed verandert.'
DE VOLKSKRANT ****

'Deze roman vol bloedbaden, bijgeloof, beeldenstorm, brandschattende troepen, liefde en haat, knok- en kuspartijen, hongersnood, armoede en immense rijkdom, zondige monniken, decadente prinsen, rondzwervende vaganten en wat dies meer zij is in zekere zin een genadeloos kunstwerk.'
TROUW

'Bulnes schakelt vlot en listig tussen zijn personages, door de tijd, van cliffhanger naar cliffhanger.'
DE GROENE AMSTERDAMMER