Loading...

Rivierenland

Sunny Jansen

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • Uitgever: Balans, Uitgeverij
  • ISBN: 9789460038204
  • Review:
Nederland van Aa tot Waal
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:mei 2018
Afmetingen:24 x 17 x 2,9 cm
Aantal pagina's:400 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Sunny Jansen | Martin van Lokven
Co-auteur:Martin van Lokven
Co-auteur:Martin van Lokven

Samenvatting

Rivierenland is het even bijzondere als meeslepende verhaal van ons waterland. Overal in Nederland stroomt water. Eeuwenlang waren de rivieren hier de baas. Het water had vrij spel, totdat de mensen begonnen in te grijpen. Ongeveer duizend jaar geleden werden de eerste dijken aangelegd. Steden verrezen langs de oevers en op de vruchtbare klei ontwikkelden zich veeteelt en landbouw. Maar van tijd tot tijd ging het mis: ons land kent ook een lange reeks van watersnoodrampen en de bescherming tegen het water blijft urgent. Elke dag opnieuw zijn daar duizenden mensen mee bezig.
In een schitterend geïllustreerde en vormgegeven geschiedenis vertellen Sunny Jansen en Martin van Lokven een verhaal van strijd, van overwinningen en nederlagen, van angst en van een geleidelijk gegroeid begrip voor de immense betekenis van het water voor ons leven en onze welvaart. Van dijkgraaf tot binnenschipper, van baggeraar tot politicus, van ingenieur tot recreant: allemaal komen ze aan bod in Rivierenland. Het resultaat is een uniek en veelzijdig portret van een land dat volhardend en creatief leeft met zijn rivieren.
Rivierenland brengt de vele facetten van het even mooie als gevaarlijke Hollandse waterlandschap ook weergaloos in beeld. Fotograaf Martin van Lokven reisde speciaal voor dit boek gedurende alle seizoenen langs alle rivieren van Nederland.