Loading...

Makers van leven

Esther Thole

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • Uitgever: Maven Publishing
  • ISBN: 9789492493408
  • Review:
Hoe wetenschappers leven bouwen in het lab
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:juni 2018
Afmetingen:21 x 14,5 x 2,1 cm
Aantal pagina's:216 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Esther Thole
Auteur:Esther Thole

Samenvatting

Makers van leven 1e druk is een boek van Esther Thole uitgegeven bij Maven Publishing. ISBN 9789492493408

Dit boek (met een voorwoord van Nobelprijswinnaar Ben Feringa) biedt je een fascinerend kijkje in een van de meest grensverleggende wetenschapsgebieden van het moment.
Van diepzeebacterie tot dolfijn en van bakkersgist tot Nobelprijswinnaar – onze wereld zit vol zeer verschillende vormen van leven die eigenlijk ontzettend veel op elkaar lijken. Want in de kern bestaat alles wat leeft uit flexibele zakjes vol moleculen die samen werken aan één taak: in leven blijven. Maar wat is ‘leven’ nou precies en kunnen wij dat proces nabootsen?
Lange tijd konden wetenschappers leven prima ontleden, bestuderen en manipuleren, maar ze konden het niet namaken. Dat is echter in rap tempo aan het veranderen. In ‘Makers van leven’ praat Esther Thole met talloze chemici over hun spannende zoektocht naar de fundamenten van leven. Ze neemt ons mee naar een wereld waarin we via moleculaire machines, levende materialen, zelfsturende medicijnen en synthetische cellen doordringen tot de oorsprong van ons bestaan. En ze laat zien hoe chemici uiteindelijk zelf leven willen creëren.

Esther Thole is wetenschapsjournalist en redacteur wat leeft. Of lijkt te leven, zoals materialen met levende kenmerken, synthetische cellen en zelfsturende geneesmiddelen.bij NEMO Kennislink. Ze studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en schrijft over chemie in brede zin, maar vooral over de rol van chemie in alles.