Wát een geweldig boek! Wat mij betreft is dit het standaardwerk voor iedere kamadokok. Het beschrijft én onderbouwt alles wat je moet weten als je met een kamado gaat werken. Merk-neutraal. Sterker nog: alle grote merken worden heel objectief beschreven, een ideale handleiding nog voor je tot aanschaf overgaat. Daarna wordt het handig: alles over houtskoolkeuze., aanmaak, onderhoud en veiligheid. Basiskennis die iedere Grillmaster van de Achtertuin moet kennen. Maar dan wordt het écht leuk: maar liefst 16 technieken worden uitgebreid beschreven en voorzien van recepten. Van alle vormen van grillen boven direct vuur tot indirecte technieken voor kip op een standaard en pizza. Van vruchtentaart tot tomahawk in caveman style. Ik had het boek graag eerder gehad, dat had mij een heleboel onderzoek en voorwerk gescheeld om mijn project “BBQ | 365 - Een jaar op hete kolen” voor te bereiden. Diepe buiging voor Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas!