Loading...

Beschermingsbewind

Pieter Oskam (red.)

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789492872005
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Aantal pagina's:130 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Illustraties:Nee

Samenvatting

Beschermingsbewind is een boek van Pieter Oskam (red.). ISBN 9789492872005

In de Juridische Bundel Beschermingsbewind treft u de belangrijkste wet- en regelgeving op het gebied van beschermingsbewind toegankelijk gebundeld aan. De originele tekst is voorzien van aantekeningen in de kantlijn die het gebruik vergemakkelijken. Ook de niet-professionele gebruiker zal hierdoor snel een indicatie hebben van de inhoud van het betreffende artikel.


Deze uitgave richt zich zowel op de familie bewindvoerders als op de professionele bewindvoerders en andere (juridische) professionals die te maken hebben met het beschermingsbewind zoals dat is geregeld in boek 1 van het Burgerlijk Wetboek.


Naast de wettelijke regeling van het beschermingsbewind in Titel 19 van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek zijn ook de ministeriële besluiten betreffende de kwaliteitseisen van professionele bewindvoerders (2014) en de beloning voor bewindvoerders opgenomen (2016). Samen met de rechterlijke aanbevelingen ten aanzien van het beschermingsbewind (2017) maakt dit deze bundel tot een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die te maken heeft met het beschermingsbewind.